Angelina Jolie, Instagram rekoru kırdı: Jennifer Aniston ve K-popçu Taeil'i geçti

Hollywood yıldızı, bir Afgan gencinin mektubunu yayımlamak üzere hesap açmıştı

Angelina Jolie dünyanın farklı yerlerinden kadın liderleri, aktivistleri, gazetecileri bir araya getiren Women in the World Summit'in 2012 buluşmasında yer almıştı (AP)

Ünlü aktris Angelina Jolie, Instagram'da bir milyon takipçiye en hızlı ulaşan kullanıcı olma rekorunu kırdı. Jolie'nin geride bıraktığı isimler arasında Jennifer Aniston ve K-pop grubu NCT'den Taeil yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood yıldızı cuma Taliban'la karşı karşıya gelen genç bir kızın mektubu paylaşmak için sosyal medya platformuna katılmıştı. 

Metro'nun aktardığına göre Jolie sadece bir saatte 1,7 milyon yeni takipçi kazandı. Aniston'ın bir milyon takipçiye ulaşması için 5 saat, Taeil'inse 1 saat 45 dakika almıştı.

Jolie paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu, Afganistan'daki genç bir kızdan bana gönderilen mektup. Afganistan halkı şu anda sosyal medyada iletişim kurma ve kendilerini özgürce ifade etme kabiliyetlerini kaybediyor. Bu nedenle dünyanın dört bir yanında temel insan hakları için mücadele edenlerin hikayelerini ve seslerini paylaşmak için Instagram'a geldim.

 

 

Jolie paylaşımını şu ifadelerle sürdürmüştü:

11 Eylül'den iki hafta önce Afganistan sınırındaydım ve burada Taliban'dan kaçan Afgan mültecilerle karşılaştım. 20 yıl önceydi. Afganların ülkelerini saran korku ve belirsizlik nedeniyle bir kez daha yerlerinden edilmesini izlemek korkunç.

Ünlü aktris bu yıl arıları korunmasını sağlamak ve kadınları girişimciliğe teşvik etmek için oluşturulan 2021 Arılar için Kadınlar (2021 Women for Bees) programının "Vaftiz Annesi" seçilmişti

 

Independent Türkçe, Metro, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU