Tunus Cumhurbaşkanı: Alacağım tek yol haritası halkın çizdiği yol haritasıdır

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz’dan bu yana aldığı kararların ardından ilerleyeceği tek yol haritasının Tunus halkının çizdiği yol haritası olduğunu söyledi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said (Şarku’l Avsat)

Kays Said 25 Temmuz’da Başbakan’ı görevden alıp, meclisin tüm yetkilerini dondurup, milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya almasının ardından bugüne kadar bir yol haritası sunmadı ve yalnızca yakın gelecekte bir hükümet önerme sözü verdi.

Cumhurbaşkanı, partiler ve bazı kuruluşlardan gelen ‘hükümet kurma ve programını içeren bir yol haritası’ sunma talebine yanıt vererek şu ifadeleri kullandı;

"Bir yol haritasından bahsediyorlar. Kim haritadan bahsediyorsa coğrafya kitaplarına baksın. Benim için yol haritası Tunus halkının çizdiği haritadır ve bundan geri adım atmayacağım. Kim beni aldatacağını ya da herhangi bir şekilde etkileyeceğini düşünürse kalın bir duvara çarpar."

Said, 25 Temmuz’da aldığı kararların 30 gün geçerli olacağını bildirdi ancak uzmanlar bunu genişletmesini ve beklenen siyasi reformlarla başlamasının muhtemel olduğunu düşünüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU