Kevin Feige: Iron Man için Robert Downey Jr.'ı seçmek Marvel'ın aldığı en büyük riskti

Marvel Studios'un başkanı, "Bu, Marvel Sinematik Evreni'nin kuruluşundaki hem en büyük risk hem de en önemli şeydi" dedi

Robert Downey Jr, Iron Man rolünde (Zade Rosenthal/ Marvel)

Kevin Feige, Iron Man'de Tony Stark rolü için Robert Downey Jr.'ın seçilmesinin Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) geçmişte aldığı "en büyük risk" olduğunu itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Studios'un başkanına göre, 2008'de Jon Favreau'nun yönetmenliğini yaptığı Iron Man'de başrolü canlandıracak oyuncuyu seçmek çok “zor” bir işti.

O sırada Downey Jr. hapse girmesine bile neden olan madde bağımlılığıyla mücadelesinden sonra halen kariyerini yeniden inşa ediyordu.

Geçmişe dönen Feige, CinemaBlend'den Sean O'Connell'a ünlü oyuncunun filmin kadrosuna alınmasıyla ilgili fazlasıyla karşılığını veren riskleri anlattı.

Feige şunları söyledi:

İlk Örümcek-Adam (Spider-Man) ve X-Men filmlerine dahil olacak kadar şanslıydım. Ama biz bir Iron Man filmi yapmak istedik. Ve bence yine de en büyük risk, ki şimdi söylemesi şoke edici görünüyor, rolü Robert Downey Jr.'a vermekti.

Bu, Marvel Sinematik Evreni'nin kuruluşundaki hem en büyük risk hem de en önemli şeydi. Robert olmasaydı bugün burada oturuyor olmazdık. Buna gerçekten inanıyorum.

Feige şunları ekledi:

Robert harika bir aktördü. Herkes onun muhteşem bir oyuncu olduğunu biliyordu. Ama o bir aksiyon yıldızı olmamıştı. Herkesi mutlaka cezbeden büyük bir isim değildi. Ve riskin, bunu daha önce de söyledim, onu filmde oynatmamak olduğunu hemen anladık.

 

disney plus.jpg
Robert Downey Jr., Iron Man 3'te Tony Stark rolünde (Disney Plus)

 

Ve Jon Favreau, film ve o rolde Robert için gerçekten böyle bir vizyona sahipti. Bu karar ve bu kararın başarısının bizi daha fazla risk ve daha fazla seçenekle güçlendirdiğini düşünüyorum.

Oyuncu kadrosuna alındıktan sonra Downey Jr., Iron Man rolüyle çok fazla övgü aldı ve esasen Avengers: Endgame'deki son görünümüne kadar Avengers ekibinin en önemli yüzü olarak hizmet etti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU