AK Parti'de sürpriz yok: İstanbul adayı Binali Yıldırım, MHP'li adaylar da sahnedeydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ve ilçe adaylarını açıkladı

1

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul'daki büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın adını 39 ilçe adayının ardından, son olarak tanıtım videosuyla duyurdu.

AK Parti'nin ilçe başkanı adayları şöyle: 

Adalar: Özlem Öztekin Vural
Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı 
Ataşehir: İsmail Erdem
Avcılar: İbrahim Ulusoy
Bağcılar: Lokman Çağrıcı
Bahçelievler: Hakan Bahadır
Bakırköy: Mehmet Umur
Başakşehir: Yasin Kartoğlu
Bayrampaşa: Atilla Aydıner
Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık
Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız
Beykoz: Murat Aydın
Büyükçekmece: Mevlüt Uysal
Çatalca: Mesut Üner
Çekmeköy: Ahmet Poyraz
Esenler: Mehmet Tevfik Göksu
Esenyurt: Azmi Ekinci 
Eyüp: Deniz Köken
Fatih: Ergün Turan
Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta
Güngören: Bünyamin Demir
Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz
Kağıthane: Mevlüt Öztekin
Kartal: Ebubekir Taşyürek
Küçükçekmece: Temel Karadeniz
Pendik: Ahmet Cin
Sancaktepe: Şeyma Döğücü 
Sarıyer: Salih Bayraktar
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin 
Sultangazi: Abdurrahman Dursun
Şile: İlhan Ocaklı
Şişli: Cihan Yıldırım
Tuzla: Şadi Yazıcı
Ümraniye: İsmet Yıldırım
Üsküdar: Hilmi Türkmen 
Zeytinburnu: Ömer Arısoy

AK Parti 3 ilçede MHP adayını destekleyecek

Cumhurbaşkanı 39 ilçeden 36'sı için aday açıkladı. Beşiktaş, Maltepe, Silivri ilçeleri için aday ismi söylenmedi. Daha önce bu ilçelerde Cumhur ittifakı çerçevesinde MHP adayının destekleneceği yönünde haberler çıkmıştı.
Erdoğan, Cumhur İttifakı çerçevesinde 3 ilçede MHP'nin adayını destekleyeceklerini söyledi. 

Beşiktaş: Serkan Toperi
Maltepe: Ahmet Baykan
Silivri: Volkan Yılmaz

Erdoğan'ın aday tanımınının öncesindeki konuşmasından öne çıkan bölümler:  

"İstanbul ihmale gelmez"

"Biz İstanbul’u hep kahırla devraldık. Tarihine uygun hizmetlerle donatarak biz bugünlere getirdik. Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında yeni bir tercih aşamasında. 31 Mart akşamı huzur ve mutluluk içinde yaşayarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını saçacak. Tüm benliğini İstanbul’a adamış adaylarla karşınıza çıkacağız. Adaylarımız birikimleriyle, gayretleriyle 5 yıl süreyle İstanbul’a hizmet edeceklerdir. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir, öyle nazlı ki asla ihmale gelmez. Mesela şehircilikte, hizmette, ihmale gelmez. Mesela insanı ihmale gelmez, böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne mahrum mağdur yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul’a hep gerektiği gibi hizmet etmeye çalıştık."

"CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın milletimiz onu tanır"

"1994’te öyle bir İstanbul devraldık ki yüreğimiz cız etti. Ekibimizle İstanbul’u hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için çalışmaya başladık. Bu süreçte İstanbul için en büyük tehdidin deprem, siyasi tehdidin CHP zihniyeti olduğunu fark ettik. Sadece millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul umurlarında ne de Türkiye’ne ne olup bittiği umurlarında. Tabii kendileri de bunun farkında olduğu için her seçim şapkadan başka bir tavşan çıkarmanın peşine düşüyorlar. Bir gün çarşaflıya rozet takıp başka bir gün tam tersi görüşleri paylaşan başka bir partiye göz kırpıyorlar. Her türlü siyasi oyun bunlarda mubah. tek hedefleri şahsıma verebilecekleri her zararı vermek. CHP adını da, kılığını da değiştirse milletimizin onu sesinden tanır. Darbelere cuntalara verdiği destekten, inancına kültürüne olan husumetinden, terör örgütleriyle olan al tekke ver külah tavrından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın asmakla tehdit eden bet sesinden tanır. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın milletimiz onu tanır. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur."

"Kimse AK Parti’ye oy vermek zorunda değil"

"Tevazu, samimiyet ve gayret… Biz 31 Mart kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine inşa ettik. İstanbul büyükşehir ile birlikte 39 ilçenin tamamını AK Parti'nin eser siyasetiyle buluşturmaya hazır mısın? Milletimizin huzurunda ilk 100 günün muhasebesini yaptık, ikinci 100 günlük eylem planımızda yer alan 454 projenin tamamlanmasına yönelik ahdimizi sizlere verdik. Her biri İstanbul’un ulaşım sorununa katkıda bulunan köprülerle, Marmaray ve Avrasya tünelini hizmete sunduk. Çanakkale 1915 köprüsünün yapımına başladık.
Yatırım hamlelerimizi hızlanarak sürdüreceğiz. İstanbul ekonomimizin de lokomotif şehri."

"İhracatta rekor kırıyoruz"

"AK Parti’nin geçtiğimiz 16 yılda ortaya koyduğu güçlü duruş ile ekonomik saldırının üstesinden geldik. Ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. İhracatta 170 milyar dolar ile rekor kırıyoruz. Cari açığımız düşüyor. Büyüme oranımız ilk 3 çeyrek ortalamasında yüzde 4,7 olarak gerçekleşti. Artık savunma sanayii ihtiyaçlarımızın yüzde 5’ini kendimiz üretiyor bu ürünleri yurtdışına da ihraç ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklandı. Yeni yönetim sistemimizin ilk asgari ücreti 2 bin 20 lira olarak belirlendi. Özel sektörümüzü de yalnız bırakmıyoruz. 135 milyar yatırım ile 34 bin istihdam sağlayacak cari açığımızda 19 milyar dolar azalma sağlayacak adımları attık. Görüldüğü gibi önümüze hangi engel çıkartılırsa çıkartılsın hizmet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. 31 Mart’ta alacağımız güçlü destek ile hizmet siyasetimizi daha da ileri taşıyacağız. Her seçimde olduğu gibi İstanbul’un tercihleri büyük ölçüde belirleyici olacaktır." 
 


31 Mart yerel seçiminde sandık başına gidecek 56 milyon seçmenden 10 milyon 529 bini İstanbul’da oy kullanacak. 

İstanbul’daki 39 ilçeden 24’ü AK Parti tarafından yönetiliyor. 15’inde ise CHP’li belediye başkanı yönetimde.
 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU