Michigan’da bir otel kürtaj olmaya gelen kadınlara ücretsiz konaklama ve ulaşım imkanı tanıyor

"Sizlere birkaç gece ücretsiz konaklama imkanı ve otelle doktor randevunuzun olduğu yer arasında ulaşım imkanı tanıyacağız”

Fotoğraf: The Independent 

ABD’nin Michigan eyaletinde bir otel kürtaj olmaya gelen kadınlara ücretsiz konaklama ve ulaşım imkanı tanıdığını ilan etti.

Yale Hotel kararını, geçen aylarda Ohio, Missouri, Georgia ve Alabama’da yürürlüğe giren ve tecavüz ve ensest mağduru hamile kadınları da kapsayan kürtaj haklarını kısıtlayıcı yasaların ardından aldı.

İlanı Facebook paylaşımıyla duyuran otelin menajeri Shelley O’Brien şunları yazdı:

Alabama, Ohio, Georgia, Arkansas, Missouri veya (kürtaj) hakkınızı kısıtlayan diğer eyaletlerde yaşayan kardeşlerim. Sizlerin yaşadığınız yerlerde maruz kaldığınız eylemler konusunda elimizden bir şey gelmiyor. Ancak Michigan’a gelebilirseniz, sizlere ücretsiz olmak üzere birkaç gece konaklama imkanı ve otelle doktor randevunuzun olduğu yer arasında ulaşım imkanı tanıyacağız.

Paylaşımı beğenen binlerce kişi bu girişiminden ötürü O’Brien’ı tebrik etti.

Gönderiye yorum yapanlardan biri, “Bir kadının seçme hakkını destekleyecek kadar cesur olduğun için teşekkürler” derken bir diğeri de, “Farklı yerlerdeki kadınları bu kadar güçlü ve cesur bir yöntemle desteklediğin için teşekkür ediyorum” yazdı.

Sosyal medyada kürtaj karşıtı aktivistlerden de yorum alan O’ Brien, “Mücadele eden kız kardeşlerime sırt çeviremem. Fikrinize saygı duyuyorum” ve “İşler benim kafamdaki gibi olsaydı, kürtaja gerek olmazdı… ancak böyle olmadığı için, bu şekilde kız kardeşlerimin yanında olacağım” diye yanıt verdi.

CNN’e de konuşan O’Brien, “Kadınların kendi bedeni üzerinde özerkliği olmalı. Eğer kendi bedenlerimiz üzerinde söz sahibi olamazsak o zaman bu dünyada özgürüz diyemeyiz” dedi.

Henüz bu duyuruya cevap veren bir kadın olmadığını belirten O’ Brien, halihazırda bir odayı boş tuttuğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/women

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU