Pakistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamalarında 400 erkek, bir kadını soyup taciz etti

"Bundan her Pakistanlı utanç duymalı. Toplumumuzdaki çürümüşlüğü gösteriyor"

Pakistan’da hükümet, geçen yıl yaşanan erkek şiddeti olaylarına karşı düzenlenen protestolar sonucunda tecavüze karşı daha katı cezalar getirmişti (AFP)

Pakistan'da Bağımsızlık Günü kutlamalarında yaklaşık 400 erkek bir kadını taciz etti.

14 Ağustos Cumartesi günü Lahor bölgesindeki Büyük İkbal Parkı'nda düzenlenen kutlamalarda kimliği açıklanmayan bir kadın, TikTok'ta yayımlamak için alandan görüntüler çekiyordu.

Bu sırada yaklaşık 400 kişilik bir erkek grubu kadını köşeye sıkıştırarak kendisine fiziksel saldırıda bulundu.
 


Yerel gazete The Express Tribune'a konuşan kadın, "Çıplak kaldım, kıyafetlerimi paramparça ettiler" dedi. Genç TikTok kullanıcısı, kalabalıktakilerin mücevherlerini, cep telefonunu ve üzerindeki nakit parayı çaldığını da söyledi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla olay büyük tepki topladı.

17 Ağustos Salı günü yerel haberlerde polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba günü Pencap hükümet sözcüsü Feyyaz Hasan Şohan, yetkililerin sorumluları tespit etmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Chohan açıklamasında "Büyük İkbal Parkı'nda bir kadının saldırıya uğradığı rezil olay tüm toplumu utanca sürüklemiştir" dedi.

Pakistan Halk Partisi Başkanı Bilavel Butto Zerdari, yetkililerden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini isteyerek "Genç bir kadının bir güruh tarafından Bağımsızlık Günü kutlamalarında saldırıya uğramasından her Pakistanlı utanç duymalıdır. Bu toplumumuzdaki bir çürümüşlüğü gösteriyor" dedi.

İktidardaki Pakistan Adalet Hareketi'nden senatör Faysal Cavit Han ise Başbakan İmran Han'ın "insanlığa karşı barbarca şiddet olaylarına müsamaha göstermeyeceğini" söyledi.



Independent Türkçe, RT, DW

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU