Hakkında tutuklama kararı verilen Çetin Doğan: Bu, 'Talibanvari' bir cezalandırma

"Ülkemiz için yaptıklarımız, yapacaklarımız bunlar. Böylesine hukuksuzluk yaşanan ülkede insanın ağrına gidiyor"

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, "Sağlık sorunlarının dikkate alınmasını istedik ama demek ki alınmadı" dedi / Fotoğraf: AA

Yargıtay'ın onadığı, eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da bulunduğu 28 Şubat davasında karar, infaz savcılığına gönderildi. Yargıtay ilamının ardından Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan, aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çetin Doğan: Bu, göz göre göre hukuk cinayetinin işlenmesidir

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, kararın ardından Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, yargı süreciyle ilgili, "Prosedür işliyor. AYM’ye başvurduk. Sağlık durumları nedeniyle adli kontrolle serbest bırakılma talebimiz vardı. Tek başına yaşamı idame ettirmede sıkıntılarımız var. AYM’ye verdiğimiz dilekçenin sonuçlanmasına kadar beklenmesini, sağlık sorunlarının dikkate alınmasını istedik ama demek ki alınmadı" dedi. 

AYM başvurusunun incelenmesinin sürdüğünü kaydeden Doğan, "Elle tutulur hiçbir tarafı yok. Bu, göz göre göre hukuk cinayetinin işlenmesidir. Acı patlıcanı kırağı çalmaz misali her şeye hazırlıklıyız. Ülkemiz için yaptıklarımız, yapacaklarımız bunlar. Böylesine hukuksuzluk yaşanan ülkede insanın ağrına gidiyor. Söyleyecek bir şeyimiz yok, söz bitti” ifadelerini kullandı. İrtica ile mücadelenin hükümet ile mücadele yapıldığını, belgelerin sahte olduğunun da ayan beyan ortaya çıktığını vurgulayan Doğan, “Bu, 'Talibanvari' bir cezalandırma, ‘Seni gözüme kestirdim’ oluyor. Bu kadar olmaz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanık hakkında Yargıtay ilamına ilişkin incelemesini tamamladı.

Mahkeme, sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında tutuklama kararı çıkartarak dosyayı infaz savcılığına gönderdi.

Cezaları onaylananlar hakkında infaz savcılığının, sanıklara teslim olmaları için müddetname göndermesi bekleniyor. Müddetnamede yazan süre zarfında teslim olmayan sanıklar için yakalama kararı çıkartılacağı öğrenildi.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU