16 yıldır saklanan cinayet sanığı Malta'da yakalandı

İngiliz Ulusal Suç Ajansı, İngiltere’nin en çok aranan zanlısının yakalanması konusunda “Bu anı uzun süredir bekliyorduk” dedi

 Avrupa’nın en çok arananlar listesindeki Christopher Guest More Jr. / Fotoğraf: The Independent

Peter Stubley - The Independent

16 yıl önce bir babayı iki çocuğunun önünde öldürmekle suçlanan, İngiltere’nin en çok aranan zanlısı Malta’da yakalandı.

19 Haziran 2003’te Brian Waters’ın Cheshire’deki ücra bir çiftlikte ölü bulunmasından kısa süre sonra, şüpheli Christopher Guest More Jr. (41) Birleşik Krallık’ı terk etmişti.

İngiliz Ulusal Suç Ajansı ve Malta otoritelerinin ortak çalışmasıyla perşembe günü yakalanan eski gazeteci More'un yargılanmak üzere Birleşik Krallık’a iade edilmesi bekleniyor.

Şimdiye kadar Waters cinayetinden hüküm giymiş üç kişi bulunuyor. BBC'nin eski gizli araştırmacıları James Raven (60), Otis Matthews (41) ve John Wilson (69) müebbet hapis cezası aldı.

2004’te Chester Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 44 yaşındaki kurbanın uyuşturucu borcu nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kurban, kırbaçlanma, yakılma, baş aşağı asılma, dövülme ve demir bir çubukla cinsel saldırıyı da içeren üç saatlik işkence sırasında toplam 123 yara almıştı.

Oğlu Galvin’in de saldırıya uğradığı ve 21 yaşındaki kızınınsa silah zoruyla işkenceyi izlediği ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

More nisan ayında, bu cinayetle bağlantısı, ikinci bir kişiyi öldürme girişimi ve olay yerindeki diğer mağdurlara yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve saldırı suçlamalarıyla Avrupa’nın en çok arananlar listesine eklenmişti.

İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA) More’un Malta’nın kuzeyindeki Swieqi bölgesinde yakaladığını bildirdi.

NCA bölge müdürü Graham Roberts yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Neredeyse 16 yıl boyunca kolluk kuvvetlerinden kaçan ve saklanan Christopher Guest More Jr.’ın yakalanması ve Birleşik Krallık’a iade edilecek olmasından son derece memnunuz. More Jr. Operation Capture isimli operasyonumuzda öne çıkan isimlerden biriydi. Operasyon kapsamındaki 96 firariden yalnızca 12 tanesi yargıdan kaçmaya devam ediyor."

“Bu anı çok uzun süredir bekliyorduk” diyen Roberts, sözlerine şöyle devam etti:

"Kovuşturma sırasında hiçbir zaman pes etmeye yeltenmedik. Diğer firariler bunu gerçekten çok iyi görmeli ve Birleşik Krallık emniyet güçlerinin ne kadar azimli olduğunu unutmamalı."

Cumartesi günü Malta’nın başkenti Valetta’da mahkemeye çıkan More’un pazartesi günü yapılacak sonraki duruşmaya kadar gözaltında tutulmasına karar verildi.

BBC daha önce, More’un gazetenin gizli muhabiri Donal MacIntrye’nin yanında araştırmacı olarak serbest zamanlı çalıştığını doğrulamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU