İngiltere'de Muhafazakar Parti liderlik yarışında adaylardan üst üste esrar, kokain, afyon itirafları

Başkan adayları arasında yer alan Michael Gove’un geçmişte kokain kullandığını itiraf etmesinin ardından Andrea Leadsom da öğrenciyken “esrar içtiğini” söyledi, iki adaydan daha "keyif verici madde" kullanma itirafı geldi

Muhafazakar Parti'nin başkan adaylarından Andrea Leadsom / Fotoğraf: Reuters 

Andrew Woodcock - The Independent

İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin başkan adaylarından Andera Leadsom, üniversitedeyken esrar içtiğini kabul etti.

Avam Kamarası’nın eski lideri, The Independent’a verdiği röportaj sırasında, geçmişte uyuşturucu kullandığı yönünde sorulan soruları yanıtlarken bazı itiraflarda bulundu.

56 yaşındaki Leadsom, hiçbir zaman kokain ya da diğer uyuşturucu maddeleri kullanmadığını, 1980’lerde siyaset bilimi eğitimi aldığı Warwick Üniversitesi’nden mezun olmasından bu yana da “ot” şeklinde tanımladığı esrarı içmediğini söyledi.

Leadsom, “Asla kokain ya da A sınıfı uyuşturucu kullanmadım. Herkesin milletvekili olmadan önce özel bir hayata hakkı vardır. Üniversitede ot içtim ve o zamandan bu yana bir daha içmedim” dedi.

Muhafazakar Parti lider adaylarını geçmişte uyuşturucu kullanmaları nedeniyle zor durumda bırakan gelişmeler, Michael Gove’un genç bir gazeteciyken “birçok kez” kokain kullandığını itiraf etmesiyle başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanlık yarışında yer alan Dominic Raab, Gove’un itirafının, onu yarış dışında kalmaya zorlamaması gerektiğini söylerken, aksine, “bu dürüst açıklama karşısında hayranlık duyduğunu” belirtti.

BBC Radio 4’e konuşan Raab, “En nihayetinde karar, milletvekilleri, meslektaşlarımız ve üyelere kalmış. Ancak kesin olarak söyleyebilirim ki bu durumun onu herhangi bir surette yarıştan men edeceğini sanmıyorum” dedi.

Daha önce üniversite yıllarında esrar içtiğini kabul eden eski Brexit Bakanı Raab, “Kokain ya da A sınıfı diğer uyuşturucuları hiç kullanmadım. A sınıfı uyuşturucuların bir parça farklı olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.

Liderlik yarışına katılan İçişleri Bakanı Sacid Cavid’in ekibi, bakanın hiçbir zaman yasa dışı madde kullanmadığını belirtirken, rakipler arasında yer alan ve Gove’u dürüstlüğü nedeniyle takdir ettiğini söyleyen Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart ise geçen hafta yaptığı açıklamada, İran’da katıldığı bir düğün sırasında afyon içtiğini kabul etmişti.

Adaylardan Boris Johnson’a yakın bir kaynak da Johson’ın bir süre önce, “Üniversitedeyken bana bir kez beyaz bir madde teklif edilmişti. Ancak burnuma kadar bile yaklaştırmadım. Onun kokain ya da başka bir şey olup olmadığıyla ilgili bir fikrim yok” dediğini aktardı.  

Yasa dışı madde kullanıp kullanmadığı sorulan Jeremy Hunt’sa, Hindistan’da gezgin olarak bulunduğu sırada bir çeşit esrar içtiğini itiraf etti.

Andera Leadsom’ın geçen ay kabineden ayrılması, Başbakan Theresa May’in Muhafazakar Parti liderliğini bırakmasıyla sonuçlanan olaylar silsilesini başlatmıştı.

Avam Kamarası’nın gündemini belirlemekten sorumlu bakan Leadsom, Brexit’in, May’in geçen kasım ayında Brüksel’le vardığı şartlar altında onaylanmasını sağlayan Çekilme Anlaşması Tasarısı’nı parlamentoya sunamayacağını gerekçe göstererek görevini bırakmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU