Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 66'ya yükseldi

Toplamda 77 kişi hakkında kayıp ihbarı yapıldığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 64'e yükseldiğini bildirdi.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, Kastamonu'da 56, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi.

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Ordu ve Giresun çevrelerinde bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli, yer yer aşırı yağış bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede görülecek kuvvetli yağışların yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği, Trabzon ve Rize çevrelerinde ise 17 Ağustos öğle saatlerine kadar yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar, fırtına ve heyelan ile ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Soylu: 77 kayıp ihbarı var

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı Karadeniz'de özellikle Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini etkisi altına alan sellerde hayatını kaybeden ve hakkında kayıp ihbarı yapılan kişilerle ilgili dün bir açıklama yaptı.

Soylu'nun açıklamalarına göre, toplam 77 kişi hakkında ise kayıp ihbarı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 48 vatandaşımız Kastamonu'da, 9 vatandaşımız Sinop'ta, 1 vatandaşımız da Bartın'da hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15'inin kimliği henüz belli değil. Kayıp ihbar sayısı Bozkurt'ta 62, 15 tane de Sinop'taki, toplam 77" dedi.

Kayıp ihbarları ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Soylu, "112'ye gelen kayıp ihbarları 143 civarındaydı. Arasında mükerrer var, daha sonra ihbarlar arttı, daha sonra bizim onlardan ulaştıklarımız oldu, yaşadıklarını gördüklerimiz oldu. Bunları düşe düşe size son rakamı söyleyeceğim. Bozkurt'ta ihbar 62, yaklaşık 15 tane de Sinop'taki ihbar, toplam 77 ve bu 77 kişinin de hepsi kayıp, hepsine arama- kurtarma yapılacak diye bir şey söylüyor değiliz. Bunlar kayıp ihbarı ve bunların üzerinden gidiyoruz. Bunu da ilk kez yapıyor değiliz. Elazığ'da deprem oldu, diğer noktalarda deprem oldu, Giresun'da sel felaketi oldu. Özellikle yaşlılarda ulaşamama gibi bir durum söz konusu oluyor veya iletişim problemi oluyor. Biz onlara ancak iletişimle beraber gidebiliriz yakınlarına ulaşabiliriz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU