Kazakistan'da 28 yıl sonra ilk, halk yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başında

Kazakistan’da oy kullanma işlemleri yerel saatle 20.00’de sona erecek

Fotoğraf: Reuters

Kazakistan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sabah saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi devam ediyor. 

İktidar partisi Nur Otan'ın adayı mevcut Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, oyunu Opera ve Bale Tiyatrosu'nda kurulan sandıkta kullandı

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tokayev, halkın ülkedeki siyasi süreçlere hiçbir zaman duyarsız kalmadığını ifade etti: 

Bu sefer de Kazakistan halkının etkinliğini göstereceğinden ve devletimizin geleceği için oy vereceğinden umutluyum. Ülkedeki sosyal konular ve ekonomik durum halkı endişelendiriyor. Bu nedenle seçimler, ülkeyi kimin yöneteceğini, ülkemizin geleceği nasıl olacağını belirlemek için iyi bir olay"

Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ise kızı Senato Başkanı Dariga Nazarbayeva ile birlikte oyunu Öğrenciler Sarayı'ndaki seçim merkezinde kullandı.

Nazarbayev, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi Kazakistan'da da iktidarın değişmesi gerektiğini belirtti; yeni düşüncelerle yeni neslin Kazakistan'ı geleceği taşıyacağını söyledi.

 

AW724055_02.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Ülkede 28 yıl cumhurbaşkanlığı yapan Nazarbayev'in mart ayında istifa etmesinin ardından geçici olarak cumhurbaşkanlığına getirilen Tokayev, 9 Haziran'da sandığa gitme kararı almıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU