Scarlett Johansson, kazanırsa Disney davasından ne kadar gelir elde edecek?

Hollywood yıldızı Black Widow'un sinemalarda ve Disney+'ta eşzamanlı vizyona girmesinin stüdyoyla imzaladığı anlaşmanın ihlali olduğunu ileri sürmüştü

Scarlett Johansson, Marvel Sinematik Evreni'nde en çok kazanan kadın oyuncu (IMDb/Marvel Studios)

Marvel Sinematik Evreni'nin son filmi Black Widow'un başrolünde yer alan Scarlett Johansson, Disney'le imzaladığı anlaşmanın ihlal edildiği gerekçesiyle stüdyoya yüklü bir dava açtı. Forbes'un aktardığına göre Hollywood kaynakları, davayı kazanması durumunda oyuncuya 50 milyon dolardan (yaklaşık 430 milyon TL) fazla tazminat ödenebileceğini belirtiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Disney filmi hem sinemalarda hem de Disney+'ta eşzamanlı olarak yayımlama kararı almıştı. Söz konusu adım pandemi nedeniyle sinema izleyicilerinin salonlardan çekilmesi yüzünden gişe gelirlerinin azalacağı gerekçesiyle alınmıştı.

Ancak Johansson'ın filmden elde edeceği gelirlerin bir kısmı gişe hasılatına bağlı ve oyuncu bu hamlenin sözleşmeye aykırı olduğunu düşünüyor. 

Dava dosyasında şu ifadeler yer alıyor:

Kimseyi şaşırtmayacak şekilde Disney'in anlaşmayı ihlal etmesi milyonlarca hayranını sinemalardan Disney+'a başarıyla çekti. Disney'in kendi kendini tebrik eden basın açıklamasına göre, film yalnızca ilk hafta sonunda Disney+ Premier Access'te 60 milyon dolardan (yaklaşık 515 milyon TL) fazla hasılat elde etti.

Johansson 2010'da Iron Man 2'de Natasha Romanoff karakteriyle görülmesinden bu yana ilk kez bir Marvel filminde başrolü üstlendi. 

Ünlü oyuncu filmin, dijital platformdan önce sinemalarda gösterileceğine yönelik güvence aldığını ancak planların değiştiğini belirtiyor.

Disney ise yaptığı açıklamada sözleşmenin ihlal edilmediğini vurguladı. 

Marvel Sinematik Evreni'ndeki 24 filmden 9'u 1 milyar dolardan (yaklaşık 8,5 milyar TL) fazla hasılat elde etmişti.

Black Widow'un şu ana kadar dünya genelinde elde ettiği gelirse 318 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar 720 milyon TL). Bu, Disney'in Marvel'ın 2009'da 4 milyar dolara (yaklaşık 35 milyar TL) satın almasından bu yana kaydedilen en düşük gelir.

 

Independent Türkçe, Forbes, CBR

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU