BİDER Başkanı: Bitlis Belediyesi’ndeki Kürtçe tabela üç gün içerisinde yerine takılacak

Bitlis Belediyesi’nde 2014 yılında HDP tarafından asılan, AK Partili yeni Belediye Başkanı tarafından indirilen Kürtçe tabela tekrar yerine takılıyor

Dün İstanbul Sultanbeyli'deki Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni (BİDER) ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz Bitlis Belediyesi’nde yaklaşık üç ay önce indirilen Kürtçe tabelanın en kısa sürede tekrar yerine takılacağını söyledi.

Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (BİDER) Başkanı Sebahattin Ersezer konuyla ilgili Independent Türkçe’ye açıklamada bulundu.

 

başkgaann.jpg
Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (BİDER) Başkanı Sebahattin Ersezer / Fotoğraf: Independent Türkçe


“Belediye Başkanı genç ve heyecanlı”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün ziyaretinde bir hemşerileri tarafından Bitlis Belediyesi’nde indirilen Kürtçe tabelanın gündeme getirildiğini ifade eden Ersezer, “Konuşmalar bittikten sonra soru-cevap faslına geçildi. Derneğimizin üyesi olmayan Bitlisli bir hemşehrimiz son dönemde daha çok sosyal medyada gündeme gelen Kürtçe tabela mevzuunu sordu. Sayın Demiröz rahatsızlıklarını dile getirerek, AK Parti'nin üç genel başkan yardımcısının kendisini aradığını, mevzuu Genel Başkan Erdoğan’a ilettiklerini ve en kısa sürede tabelanın tekrar yerine takılacağını söyledi’ dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ersezer'in aktardığına göre Demiröz, "Seçilen belediye başkanlarının, özellikle seçim sürecinde, bu tür işlerle uğraşmalarını doğru bulmuyorum. Bunu yanlış bulduğumuz gibi destek de vermiyoruz. Meseleyi yeni seçilen arkadaşların gençlik ve heyecanlarına bağlıyorum" dedi. Demiröz, Kürtçe tabelanın en geç üç gün içerisinde yerine takılacağını söyledi. 

 

Vedat Demiröz.jpg
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz / Fotoğraf: Twitter

 

Independent Türkçe, Demiröz'ün açıklamalarını Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'a sordu ancak Tanğlay konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Tatvan Belediyesi'nde de Kürtçe tabela indirildi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kazanan AK Partili Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, göreve geldikten sonra 15 Nisan’da Kürtçe tabelayı indirmişti.

Bitlis Belediyesi’nden sonra 6 Haziran’da Tatvan Belediyesi de “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırmış yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” yazan bir tabela asmıştı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU