Sarhoş anne bir aylık oğlunun üstünde sızdı, bebek öldü

Hakim bebeğin ölümünü “annenin bencilliğinden kaynaklanan dehşet verici olay” diye tanımladı

Yenidoğan bebeğini gece kulübüne götüren 26 yaşındaki anne Marina Tilby aşırı alkol aldıktan sonra bebeğin üzerinde uyuyakalarak ölümüne yol açtı / Fotoğraf: Marina Tilby Facebook

Galler’de sarhoş bir anne bir aylık yenidoğanın üstünde uyuyakalınca bebek öldü.  Kadına 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kız kardeşiyle birlikte Batı Galler’deki New Quay kasabasında bulunan bir gece kulübüne giden 26 yaşındaki Marina Tilby 1 aylık bebeği Darian’ı da yanına aldı.

Geçen martta sabahın erken saatlerinde yaşanan olayda kadın, aşırı alkol aldıktan sonra yabancı birinin karavanında bebeğin üzerinde uyuya kaldı. Swansea Crown mahkemesinde, kadının çok sarhoş olduğu ve kız kardeşinin kendisini uyandırmak için 1 saat 15 dakika uğraştığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hareketsiz ve ağzında kanla bulunan bebek en yakın hastaneye kaldırıldı ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İhmalkarlık yaptığını kabul eden anneye 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hakim, kadının aşırı sarhoş hale gelerek “annelik görevini göz ardı ettiğini” belirtti.

Savcılar bebeğin, annesinin üstünde uyumasının ardından kalp krizi geçirdiğini söylese de, otopsi raporunda bebeğin kesin ölüm nedeni belirtilmedi.

Öte yandan, annenin avukatı da kadının bebeğini kaybetmesinin ardından “çok acı çektiğini” ve depresyon geçirdiğini kaydetti.

Avukat, “Bundan sonraki hayatında bebeğinin yokluğu onu kedere boğacak” diye konuştu.

Hakim kararını açıklarken olayı “annenin bencilliğinden kaynaklanan dehşet verici bir hadise” diye tanımladı.

Hakim sözlerine şöyle devam etti:

Bir aylık bebeğinin bakımını ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutmak annenin doğal içgüdüsü, sorumluluğu ve görevidir. Sen bir gece yarısı aşırı alkol alarak bu görevini tamamen göz ardı ettin. O kadar sarhoş oldun ki bebeğinin üstünde derin bir uykuya daldın. Bebek hareket edemez oldu. Ağzında kan vardı ama sen bunu bile fark etmeyecek derecede sarhoştun.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU