Yıldırım'dan Uğur Dündar yorumu: Önce kabul etti sonra vazgeçti, canı sağolsun

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun çıkacağı ortak canlı yayında moderatörün kim olacağı yönündeki tartışmalar bitmedi. Uğur Dündar ismini öneren Yıldırım, Dündar'ın moderatörlük yapmayacağını açıklamasının ardından, "Canı sağolsun" dedi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çıkmayı planladıkları ortak canlı yayını kimin yöneteceği merak ediliyor. 

Yıldırım geçtiğimiz gün moderatörlük için Uğur Dündar'ı önerdi. Tekliften dolayı önce mutlululuk duyduğunu dile getiren Dündar dün akşam saatlerinde kişisel Twitter hesabından moderatörlük yapmayacağını duyurdu. Dündar daha önce de moderatörlük yapmaması için tehdit edildiğini söylemişti.

Dündar'ın bu kararına ilk yorum tecrübeli televizyoncunun ismini öneren Binali Yıldırım'dan geldi. 

CHP'den Uğur Dündar'a vazgeçmesi için telefon edildiğine yönelik bazı iddiaların varlığından bahseden Yıldırım, "Umarım doğru değildir. Bir yandan basın özgürlüğü bir yandan demokrasi diyeceğiz bir yandan da telkinlerde eğer bulunuyorlarsa bu çok vahim bir durumdur. Ümit ederim böyle bir şet söz konusu değildir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kimi istiyorsanız o gelsin"

Kanal 7'deki Başkent Kulisi isimli programda Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Ben açıkça sürekli bizim üzerimizden puan toplama gayretleri görüyorum. Yayınsa yayın kardeşim. Kimi istiyorsanız o gelsin. Sizin de açıktan destek vermiş hem tecrübeli Uğur Dündar olsun dedim. Bu da bir anlam da şu mesajı veriyorum; 'Biz sağ-sol fark etmez, bizim taraf sizin taraf demiyoruz. İstediğinizi seçin, biz İstanbul'u konuşalım.' Benim yapmak istediğim bu ayrışmayı, kutuplaşmayı bir ölçüde ortadan kaldıracak ve ülkeyi daha birleştirici bir sürece sokmak. Bunu kastettim" ifadelerini kullandı.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Sürekli bir yerlerde mevzilenip birbirlerine çeşitli mecralardan atış yapan bir ruh hali topluma da yansıyor, topluma da zarar veriyor. En azından bu anlamda bir normalleştirmeye ihtiyaç vardı. Bunu başlatmak istedim ama karşı taraf maalesef burada samimi olmadığını ortaya koydu."

"Önce kabul etti sonra vazgeçti, canı sağolsun"

"Kimin nasıl algıladığı benim açımdan çok önemli değil. Tavrım açık ve net. Bu işte bir senaryo da yok. Başka bir kurgu da yok. Açıkça bir teklifte bulundum. Sağolsun kendisi de önce kabul etti. Kendisine güven duyduğumdan dolayı da teşekkür etti. Sonrasında böyle bir karar verdi. Canı sağolsun."

"Ne istiyorlarsa sorsunlar"

"Ben hayatım boyunca taktik bilmem. Nasıl gözüküyorsam öyleyim. Ne düşünüyorsam onu söylerim. İçim de bir dışım da bir. Geçmiş müktesebatım, gelecek öngörülerim neyse dürüstçe İstanbullularla bütün vatandaşlarımla paylaşacağım. Ne istiyorlarsa sorsunlar, nasıl bir format istiyorsa olsun. Kim olursa olsun. İstanbul'a katkı sağlayacaksa. Böyle bir karşılıklı program İstanbul'a ne sağlayacak, İstanbullulara hangi mesajları verecek. İstanbullu bunun için bu programa ilgi duyar"

Yıldırım, Dündar'ın moderatörlük yapmayacağını açıklamasını sosyal medyadan da değerlendirdi. Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Yıldırım, "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda "birilerinin" baskısı etkili olmamıştır" ifadelerini kullandı.

 


 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU