İsmet Erdem’in cenazesi kurucularından olduğu Kartal Cemevi’nden kalktı

Geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında yaşamını yitiren İsmet Erdem’in cenazesi Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, eski SHP’li bakan Mustafa Kul’un ve yakınlarının katıldığı törenle uğurlandı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Bir dönem Kartal Zabıta Müdürlüğü görevinde bulunan İsmet Erdem, 1995’te emekli olduktan sonra bölgede sivil toplum çalışmalarıyla tanınmıştı.

Erdem, 1990’lı yılların başında yeni cemevlerinin kurulmasında öncülük etmişti.

İsmet Erdem’in de içinde bulunduğu girişim ile halen Türkiye’nin en büyük cemevleri arasında gösterilen Kartal Cemevi, dönemin Kartal Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü’nün de desteğiyle 1993 yılında açıldı.

Sonraki süreçlerde de benzer çalışmalarına ve sivil toplum faaliyetlerine devam eden Erdem, Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesi’nde geçirdiği by pass ameliyatının ardından rahatsızlanarak 9 Ağustos 2021 günü yaşama gözlerini yumdu.

Erdem, son yolculuğuna kurucuları arasında yer aldığı Kartal Cemevi’nde 11 Ağustos 2021 günü yapılan törenle uğurlandı.

Törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile DYP-SHP koalisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak da görev yapan eski CHP Milletvekili Mustafa Kul’un yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Eski bir zabıta müdürü olması nedeniyle zabıta memurlarının omuzlarında tabutu taşınan Erdem’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Hasdal’da bulunan aile kabristanında defnedildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU