Kılıçdaroğlu: İstanbul’a ihanet ettiklerini açıkça söyleyenler İstanbul’a ne verebilir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Binali Bey İstanbul’a ihanet eden ve bunu da itiraf eden bir anlayışın temsilcisidir, bugüne kadar beslenen umutsuzluktur” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine iki hafta kala OdaTV’den Nurzen Amuran’a konuştu. 

AK Parti döneminin 25 yıllık İstanbul belediye hizmeti dönemini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a ihanet ettiklerini açıkça söyleyenler İstanbul’a ne verebilirler?” diyerek şu ifadeleri kullandı: 

“İstanbul’un bugüne değin hangi sorununu çözdüler ki bundan sonraki sorunlarını çözecekler… Bir gerçek var. İmamoğlu İstanbul için bir gelecektir, umuttur… Binali Bey ise İstanbul’a ihanet eden ve bunu da itiraf eden bir anlayışın temsilcisidir, bugüne kadar beslenen umutsuzluktur. İmamoğlu umudu yeşertmiştir… Ve umudu büyütecektir… İmamoğlu, her şeyinin güzel olacağı bir İstanbul yaratacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “olağanüstü bir bütçesi” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sorunun bütçe yönetiminde olduğunu vurguladı ve “Bütçe hizmet anlayışıyla değil, talan anlayışı ile yönetiliyor, kullanılıyor. Bu talan düzenini Sayın İmamoğlu değiştirecek” dedi. 

Nurzen Amuran’ın “Tüm bu hukuksuz kararlar üzerine yenilenen seçimlerde yeniden İstanbullu, ‘Ben İmamoğlu’nu seçmek de kararlıyım’ derse ülke siyasetinde ne gibi değişiklikler olabilir?” sorusu üzerine CHP lideri şu yanıtı verdi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim. İstanbullu “Yeniden İmamoğlu” diyecek. Bunda hiç şüphe yok. Üstelik 31 Mart Seçimlerinde “İmamoğlu” diyen vatandaşlarımızdan çok daha fazlası “İmamoğlu” diyecek. Çünkü İmamoğlu’nun 18 günde neler yapabildiğini gördü İstanbullu. Üstelik İstanbullu iradesine darbeyi asla ve asla kabul etmez. Ortada ciddi bir haksızlığın olduğunu vicdan sahibi her kişi kabul ediyor. Bu kez fark çok daha yüksek olacak… Kaldı ki bu saatten sonra artık İmamoğlu CHP’nin değil, 16 milyon İstanbullunun seçilmiş belediye başkan adayıdır.”

İstanbul Barosu’unun “her sandığa bir avukat” açıklamasını hatırlatan Amuran, CHP’nin seçim ve sandık güvenliği stratejisinin nasıl olacağı sorusunu da yöneltti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU