Stephen King en sevdiği 5 eserini sıraladı

Amerikalı yazarın listesinde en popüler kitapları yer almıyor

Stephen King, PEN Amerika tarafından 2018'de Edebiyat Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü (AP)

Korku türünün efsanevi ismi Stephen King epey uzun kariyerinde kendisinin kaleme aldığı, en sevdiği eserlerini okurlarıyla paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı aktör Stephen Colbert'ın sunduğu televizyon programına konuk olan ünlü yazar hikayeleri ve romanları arasından yaptığı seçimlerle hayranlarını bir miktar şaşırttı. Zira yazarın en popüler romanları listede yer almıyordu. 

Screen Rant'in haberine göre King'in kısa listesinde yer alan kısa hikaye ve romanlar şu şekilde: Yaşama Hırsı (Survivor Type), Sadist (Misery), Bir Aşk Hikayesi (Lisey's Story), Mahşer (The Stand) ve  Ceset (The Body). 

 

stephen king kitaplar.jpg
King'in pek çok eseri Türkçe'ye kazandırıldı (Altın Kitaplar)

 

Her ne kadar King'in listesinde bulunmasa da Göz (Carrie) ve Medyum (The Shining) romanları yazarın kazandığı şöhrette çok önemli dönüm noktalarıydı. Her iki kitap da King'in ciddi bir okur kitlesi elde etmesine ön ayak olmuştu. 

Sevdiği hikayelerin yanı sıra sık sık dizi ve film önerisi de yapan King geçen yıl aralıkta en sevdiği 9 yapımı açıklamıştı. Blair Cadısı (The Blair Witch Project), Mavi Korku (Deep Blue Sea), Son Durak (Final Destination), Soldaki Son Ev (The Last House on the Left), Ziyaretçiler (The Strangers) ve The Witch filmleriyle The Reckoning ve Dracula dizileri yazarın önerdiği yapımlar arasında yer alıyordu. 

King'in yeni kitabı Billy Summers ise 3 Ağustos'ta piyasaya sürüldü. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU