Soylu’dan Akşener’e: Bize de deli gömleği giydirmişler çok mu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki polemik sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi'nde taksicilerle bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bir psikiyatriste gitmesinde fayda var. Eski dost olarak söylüyorum" sözüne yanıt veren Soylu, “Bu millete yıllardır deli gömleği giydirdiler” diyerek Akşener’e yanıt verdi:

Meral Akşener bana bugün diyor ki 'Ben Süleyman beyi eskiden tanırım, bir psikiyatriste gitsin.' Bu, bugünlük bir teklif değil. Bu millete yıllardır deli gömleği giydirdiler. Kıyafetinden, inancından, yaptıklarından dolayı, uçak ve araba imal ettiği için deli gömleği giydirdiler. Bize de giydirmişler çok mu ya? Milletin giydiği yerde biz hayli hayli giyeriz. Yazıklar olsun sadece. Bu ülkede 6 ayda olsa, stajyer de olsa İçişleri Bakanlığı yaptın."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süleyman Soylu konuşmasında gezi eylemlerine atıf yaptı. “Bugün aynı noktadayız” dedi. Bir kez daha Koç Holding’in Ekrem İmamoğlu’na uçak tahsis ettiğini söyledi:  

Deutsche Welle ve BBC Türkçe, sabahtan akşama kadar Cumhuriyet Halk Partisi adayının maharetlerini, bizim de kötülüklerimizi anlatıyor. FETÖ'nün bütün sosyal medyacıları Amerika'dan, Avrupa'dan, her yerden tezyinat üretiyorlar. Bir eksik vardı o da tamamlandı. Taksim Meydanı'nda Koç, otelini tahsis etmişti, şimdi de uçağını tahsis etti. Film tamamlandı. Tekrar Gezi olaylarının olduğu noktaya döndük. Musakka yiyip, milletle beraber olacaktın. Bir dakikada özel uçaklardan saltanat sürmeye başladın. Bunun bir bedeli var ama yani. Şunu bilin. Benim ne söylemek istediğimi o uçak tahsis edenler iyi anlarlar.”

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU