Burhan Kuzu'ya şantaj iddiası: Zindaşti'nin telefonundan yatak odası görüntüleri çıktı

Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin telefonundan Burhan Kuzu'ya ait yatak odası görüntüleri çıktı. Kuzu'ya şantaj yapan Zindaşti'nin her istediğini yaptırdığı öne sürüldü

Fotoğraf: AA

Büyükçekmece’deki evine  6 Nisan 2018’de yapılan baskınla gözaltına alınan uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’nin cep telefonu imajından Kuzu’ya ait görüntüler çıktı. Zindaşti’nin bu görüntülerle Kuzu’ya şantaj yaparak her istediğini yaptırdığı öne sürüldü.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Burhan Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin, Orhan Ünğan’ın hakkında açtığı davayı geri çekmesi için kendisiyle iletişime geçtiğini ileri sürmesinin ardından taraf avukatlarının WhatsApp yazışmaları ortaya çıkmıştı.

Yatak odası görüntleri çıktı

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Naci Şerifi Zindaşti’nin cep telefonu imajını inceleyen polis, telefonda kayıtlı yatak odası görüntülerine ulaştı. Bu görüntülerin Burhan Kuzu ve AK Parti Beşiktaş ilçe örgütü üyesi Aliye Uzun’a ait olduğunu belirleyen polis konuyla ilgili Zindaşti’nin ifadesine başvurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zorlu Center’daki dairesinde Aliye Uzun ile nasıl tanıştığını anlatan Zindaşti, misafirleriyle âlem yaparken kendisine hayat kadını bir kişiyi aradığını ancak bu kişinin İstanbul’da olmadığı için kendisini Aliye Uzun’a yönlendirdiğini anlattı. Zindaşti ifadesinde, “Aliye’yi aradım. 6-7 kız için kız başına 500 Euro’dan anlaştık. Aliye kızlarla birlikte daireme geldi. Misafirler Aliye’nin getirdiği kızları seçip odalarına geçti. Ben Aliye ile birlikte oldum” iddiasında bulundu. Zindaşti, Aliye Uzun’un daha sonra da kendisini Türk vatandaşlığı için Burhan Kuzu ile tanıştırdığını kaydetti. 

"Kuzu'ya şantaj yaptı"

Yatak odası görüntülerinin nasıl çekildiğini ve kendisine nasıl çalıştığı konusunda bilgi vermeyen Zindaşti, iddiaya göre bu görüntüleri kullanarak Burhan Kuzu’ya şantaj yaptı. Şantaja boyun eğen Burhan Kuzu, Zindaşti’nin her istediğini yerine getirdi. 

Bu arada iddiaya göre Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurunun Zindaşti dosyasını sızdırması üzerine görüntüler Orhan Ünğan’ın eline geçti. Burhan Kuzu bu kez de görüntüleri ele geçiren Orhan Ünğan’ın isteklerini yerine getirmeye başladı. 

Peker, Kuzu'nun Ünğan için devreye girdiğini öne sürdü

Sedat Peker, Orhan Ünğan’ın kendisiyle irtibata geçen Burhan Kuzu’yu kullanmaya başladığını, Kuzu’nun uyuşturucu davasından 12 yıl hapsi bulunan Ünğan hakkındaki yargı kararını değiştirmek için Bolu Adliyesi’ne gittiğini ve İlhan Ünğan’ın öldürülmesi olayında azmettirici olarak aranan avukat İlker Dağlı hakkında kırmızı bülten çıkarılması için devreye girdiğini öne sürmüştü.  

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU