X-Men yıldızı kendisine Harry Potter'dan rol teklifi getirenlere nasıl küfrettiğini anlattı

Alan Cumming az kalsın Gilderoy Lockhart karakterini canlandıracakmış

Alan Cumming, X-Men 2'de Nightcrawler'ı canlandırmıştı (20th Century Fox)

Ünlü oyuncu Alan Cumming, Harry Potter ve Sırlar Odası (Harry Potter and the Chamber of Secrets) kadrosunun belirlendiği sırada filmin yapımcılarını başından nasıl savdığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumming, Sırlar Odası'nı reddettikten sonra X-Men 2'nin (X2) kadrosunda yer almıştı. Sırlar Odası 2002'de vizyona girerken X-Men 2, 2003'te izleyiciyle buluşmuştu. 

İskoç aktör eğer reddetmeseydi büyücülük okulu Hogwarts'ın karanlık sanatlara karşı savunma dersini veren Gilderoy Lockhart'ı canlandırabilirdi. 

The Telegraph'a konuşan Cumming şu ifadeleri kullandı:

Geri çevirmedim, onlara s**tirin gidin dedim. Benden ve Rupert Everett'tan seçmeye girmemizi istediler ve bana belirli bir miktarın üstünde ücret ödeyemeyeceklerini söylediler, bütçelerinde daha fazla para yokmuş. Rupert'la menajerim aynıydı, tabii ki ona daha fazla ödeyeceklerdi.

 

gilderoy lockhart warner bros.jpg
Kenneth Branagh'ın hayat verdiği Hogwarts profesörü Gilderoy Lockhart büyücülük evreninin en antipatik karakterlerinden biriydi (Warner Bros)

 

Menajeriyle yaptığı konuşmadan bahseden Cumming sözlerini şöyle sürdürdü:

'Onlara s**tirip gitmelerini söyle' dedim. Ve rolü Rupert'ın alacağını düşündüm. Sonra rolü gölgelerden çıkan Kenneth Branagh'a verdiler.

Lockhart rolünü nihayetinde Kenneth Branagh üstlenmişti. 

Hugh Grant de yakın zamanda Lockhart karakterini diğer projeleriyle yaşadığı çakışma nedeniyle geri çevirdiğini açıklamıştı

 

Independent Türkçe, The Telegraph, Digital Spy

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU