Akşener'den Soylu'ya yanıt: Damat Berat'la problemini şuuraltı bana yönlendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine "Stajyer de olsa 6 ay içişleri bakanlığı yaptın" diyen Soylu için "Psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, VIP tartışmasındaki açıklamaları nedeniyle İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef almış, "Stajyer de olsa 6 ay içişleri bakanlığı yaptın" demişti.Bu sözlere Akşener'den yanıt geldi.

Seçim çalışmaları için Sancaktepe ve Pendik'te seçmenle bir araya gelen Akşener gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, Soylu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"İftiracıları muhatap kabul etmiyorum ama ilginç bir şey var. Ben kendisinin bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum. Kato Dağı'ndaki meşhur namazla ilgili tek kelime konuşmadım. Onu, o gün "Damat Bey'in televizyonu naklen yayınladı. Sayın Soylu'yu gerçekten itibar olarak çok zora düşürecek görüntüyü naklen yayınladılar. Bugüne kadar ilk defa oluyor. İki, Trabzon'a gitti, Trabzon'da yuhalandı. Şimdi Sayın Soylu, anladığım kadarıyla damat Berat'la olan problemini şuuraltı bana yönlendirdi ama yanlış. İftiracılar muhatabım değil. Ama bu iş gittikçe ağırlaşacak gibi görünüyor. Bir psikiyatriste gitmesinde fayda var. Eski dost olarak söylüyorum." 

Seçim nedeniyle siyaset dilinin sertleştiğini söyleyen Akşener, "Bu siyasetçiler ayrı bir millettir. Gelirler löm löm konuşurlar, sizi birbirinize düşürürler ondan sonra defolup giderler. Sonra siz apartman komşunuzla kötü olarak kalırsınız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı dakikalarda meydanda yan yana bulunan AK Parti ve İYİ Parti çadırındakiler arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri olayı yatıştırırken Meral Akşener de alandan ayrıldı.

Meydanda bulunan ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım için oy isteyen görevlilere de başarı dileğinde bulunan Akşener, İstanbul için kim hayırlı olacaksa onun kazanmasını istedi.
 

31 Mart gecesi ve 1 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmaları mutedil olarak niteleyen Akşener, "Keşke yaptığı konuşmaların arkasında kalsaydı. Keşke sadece AK Parti'nin değil hepimizin Cumhurbaşkanı olma fırsatını kullanabilmiş olsaydı ama olmadı." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU