HÜDA PAR'dan hükümete ve vatandaşlara aşı çağrısı

HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir, hükümetin, aşı olma konusunda halkın endişelerini gidermesi gerektiğini belirterek vatandaşların da bir an önce aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, hükümete aşı konusunda halkın endişelerini gidermesi, vatandaşlara da aşı yaptırmaları çağrısında bulundu / Fotoğraf: HÜDA PAR

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, yaptığı yazılı açıklamada Kovid -19 vaka artışları ve aşılama konusunda değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin, aşı olma konusunda vatandaşların endişelerini gidermesi gerektiğini belirten Demir, vatandaşların da insani ve toplumsal sorumluluk gereği bir an önce aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

"Aşı olma konusunda vatandaşların endişeleri giderilmeli"

Koronavirüs salgınının, başta sağlık olmak üzere sosyal hayatı birçok yönden olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyleyen Demir, aşılama oranında istenen seviyeye henüz ulaşılamamasının toplumsal bağışıklığın oluşmasını ertelediğini ifade etti.

Vaka ve vefat sayılarında yeniden yükselişin, tedbirler konusunda herkese bireysel ve toplumsal sorumluluklar yüklediğini belirten Demir, "Vaka sayıları başta olmak üzere şeffaf yürütülmeyen süreç, ekonomik endişelerle vatandaşlarımızın sağlığının turizme kurban edilmesi, yerli aşı çalışmalarının çok ağır işlemesi ve sosyal medya üzerinden aşı konusunda yaşanan spekülasyonlar sürecin başarısızlığının önemli sebepleri arasındadır" dedi.

Demir, "Hükümet, Kovid-19 salgınına karşı yapılan çalışmaları daha şeffaf yürütmeli, aşı olma konusunda vatandaşların endişelerini gidermeli, turizm sektörüne yönelik corona tedbirlerini artırmalıdır. Hiç kimse ne kendisinin ne de birlikte yaşadığı insanların hayatını tehlikeye atma hakkına sahip değildir. Bu nedenle vatandaşlarımız insani ve toplumsal sorumluluk gereği daha duyarlı olmalı, normalleşme sürecine katkı sunmak için gerekli tedbirlere riayet etmeli ve bir an önce aşılarını yaptırmalıdırlar" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU