Musk'ın SpaceX'i, Kanadalı startup'la uzay reklamcılığına adım atıyor

Ödemeler kripto parayla gerçekleştirilecek

Merkezi Kaliforniya'da olan SpaceX, 2002'de kuruldu (AP)

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX ve Kanada merkezli startup Geometric Energy Corporation (GEC), uzay reklamcılığına adım atıyor.

Insider'ın 7 Ağustos tarihli özel haberinde GEC CEO'su ve kurucu ortağı Samuel Reid, CubeSat adlı uyduyu SpaceX'le uzaya göndereceklerini açıkladı. Reid, uydunun henüz inşa sürecinde olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CubeSat'in bir tarafında, reklamların ve logoların gösterilebileceği bir ekran olacak.

Bu ekrana reklam vermek isteyenler, token satın alarak ekranda bir bölgeyi seçip istediği gibi tasarlayabilecek.

X koordinatı için Beta, Y koordinatı için Rho, parlaklık için Gamma, renk için Kappa ve zamanlama için XI adlı tokenlerin satın alınması gerekiyor.

Müşteriler tokenleri, Bitcoin ve Ethereum gibi kriptopara birimleriyle cüzdanlarına atacak. GEC, ileride Dogecoin'le de ödeme kabul etmeyi hedefliyor.

CubeSat bunun ardından, yan tarafına takılı bir selfie çubuğuyla ekranı kaydedecek. Reid, reklamların böylece YouTube veya Twitch gibi platformlarda canlı yayımlanacağını ifade etti.

Uydunun 2022'nin başlarında SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılması planlanıyor.

Tokenlerin fiyatı ve CubeSat'in maliyeti hakkında bir açıklama yapmayan Reid, şöyle konuştu:

Reklam olarak logolarını uyduya koymak isteyen şirketler olabilir. Ya da daha kişisel ya da sanatsal girişimlerde bulunulabilir. Belki de Pepsi ve Coca-Cola logolarını CubeSat'a vermek için yarışa girebilir. 

Uzaya erişimi demokratik hale getirecek ve merkezi olmayan bir katılımı sağlayacak bir şey başarmaya çalışıyorum. Umarım millet uygunsuz, aşağılayıcı veya saldırgan bir şeye para harcamaz.

 

Independent Türkçe, Insider, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU