Sezai Temelli: 31 Mart’ta “Kürtler defolun gidin” dediler ama şimdi Diyarbakır’da “Kürdistan” diyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bayramlaşma ziyaretleri sürüyor

Fotoğraf: HDP Basın Bürosu

Sezai Temelli partisinin Siirt’teki bayramlaşma töreninde konuştu. Türkiye’nin yönetilemediğini savunan Temelli, “Bir meczuplar kabinesine muhtaç bırakılmış haldeyiz” dedi. Temelli’nin açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“Yönetemedikleri için baskı ve şiddet artıyor”

Damadın dışında ekonomik kriz her yeri kaplamış, bir tek damada dokunmamış. Damada göre önümüzdeki aylarda her şey hallolacak. Bu denli meczup bir kabine var karşımızda, İçişleri Bakanı ayrı bir meczup, Hazine Bakanı ayrı bir meczup. Bir meczuplar kabinesine muhtaç bırakılmış haldeyiz. Evet yönetemiyorlar, bir yönetememe krizi var. Yönetemedikleri için de ülkede baskı ve şiddeti artırıyorlar.

“Bu halkın dilini yok sayacak kadar tükenmişler”

Hatırlıyorsunuz 31 Mart’ta dönüp dediler ki “Kürtler defolun gidin” ama, şimdi Diyarbakır’da Kürdistan diyorlar. Çünkü onlara şunu öğrettik, hepimizin ortak vatanı, hiç bir yere gitmiyoruz, buradayız gitmiyoruz. Bize defolun gidin diyenleri süpürüp attık. Hala atamadıklarımız var. Çeşitli seçim hileleriyle, devletin olanakları ile belediyelerimizi gasp etmeye devam edenler var.  Bitlis ve Tatvan’da olduğu gibi tabelaları indirecek kadar acze düşmüş, bu halkın dilini yok sayacak kadar siyaseten tükenmiş sözde belediye başkanları var. Onların hiçbir meşruiyetleri yoktur, meşruiyetleri olmadığı için de mezarlığın girişindeki tabelayı indirecek kadar kendilerini kaybetmişler. 

“Seçim sürecinde Kürt, seçim sonrası Kurt”

Bu halkın bir dili, bir kimliği var, bunu yok sayamazsınız. İşte şimdi İstanbul seçimlerine giderken 3-5 oy için Diyarbakır’a gelip Kürdistan diyeceksin, ama Bitlis ve Tatvan’da inen tabelaya laf etmeyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değil. Siz istediğiniz kadar sabahtan akşama kadar Kürdistan deyin hiçbir Kürt vatandaşı size oy vermeyecek. Seçim zamanları Kürt olup seçim bittikten sonra kurtlarla birlikte kurt işareti yapanlara en güzel cevabı yine 23 Haziran’da sandıkta HDP’liler olarak vereceğiz. 

“Kürt meselesini çözmek istiyorsanız Sayın Öcalan ile muhatap olacaksınız”

Şunu bütün dünyaya bir kez daha anlattık ki, Kürt meselesini çözmek istiyorsanız bunun muhatabı ile muhatap olmalısınız. Bu konunun muhatabı Sayın Öcalan’dır. Bunun için dünyayı yeniden keşfetmenize gerek yok. 2013 yılındaki süreçte bu yaşandı. Bütün insanların hafızasında bu yer etti. Demokratik siyaset nasıl bir dünya yaratacağını kısmen de olsa bize gösterdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU