Robert Downey Jr: Gezegenimizi robotlarla kurtarabiliriz

Downey Jr. Dünya'yı temizlemek için Ayak İzi Koalisyonu adlı bir çalışma grubu kurdu

Fotoğraf: The Independent

Robert Downey Jr. gezegenimizi robotlarla kurtarmak için bir plan yaptığını ama henüz açıklamaya hazır olmadığını söyledi.

Marvel’ın ünlü film serisi Yenilmezler’de (Avengers) Iron Man’i canlandıran oyuncu, bu hafta Amazon’un Re:Mars konferansında konuştu.
 
Altı ay önce bir grup arkadaşıyla konuyu tartıştıklarını söyleyen Downey Jr., “Sonra ortaya şöyle bir öneri atıldı: Robotiği ve nanoteknolojiyi kullanarak 10 yıl içinde gezegenimizi tamamen olmasa bile büyük ölçüde temizeyebiliriz” dedi.

Ünlü oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

54 yaşında bir çocuk olarak, ‘Hadi yapalım! Hemen sürece başlayalım, bir araya gelelim!’ dedim. Ama beklediğim karşılığı alamadım. Derin bir sessizlik oldu.

Ancak sessizliğin kendisini yıldırmadığını belirten Downey Jr. bu amaçla nisan ayında çalışmalara başlayacak Ayak İzi Koalisyonu adlı bir çalışma grubu kurduğunu ifade etti.

Hollywood yıldızı grubun teknolojiden nasıl yararlanacağını açıklamazken, konuyla ilgili yapay zeka uzmanlarıyla görüştüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisini “tek kişilik karbon ayak izi” olarak tanımlayan yıldız, çevresel koşulların kötüleşmesinde bir birey olarak kendisinin de etkisi olduğunu ve bu yüzden sorumluluk almaya karar verdiğini açıkladı.

Söz konusu koşulların iyileştirilmesine küçük de olsa bir katkı yapmak istediğini söyleyen oyuncu, “11 yıl sonra 65 yaşına geldiğimde, gezegenimizi tehdit eden gelişmelere en ufak bir engel koymuş olabilirsem, geri dönüp en çılgın emeklilik partisini vereceğim” dedi.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU