Ordu'da VIP tartışmasının yaşandığı salondan yeni görüntü... İmamoğlu: Kurban olayım gel, biz vatandaş gibi gidelim

Görüntülerde, havalimanı polisinin sadece İmamoğlu'nu değil CHP Ordu Milletvekili Torun'u da VIP salonuna almamak için çaba gösterdiği görülüyor. Sinirlenen Torun'u İmamoğlu, "Biz vatandaş gibi gidelim, kurban olayım" sözleriyle sakinleştiriyor

Ramazan bayramında Karadeniz şehirlerinde miting yapan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyetin İstanbul'a dönüşte Ordu Havalimanı VIP salonunu kullanmasına müsaade edilmemişti.

5 Haziran akşamı yaşanan olayla ilgili Anadolu Ajansı yeni görüntü servis etti.

Torun'u İmamoğlu sakinleştirdi

Anadolu Ajansı'nın abonelerine geçtiği görüntülerde havalimanında görevlendirilen polis memurlarının sadece İmamoğlu'nu değil VIP kullanma hakkına sahip olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'u da engellemeye çalıştığı görülüyor.

Görüntülere göre, yaşanan kısa bir arbedenin ardından VIP salonuna girdiği gözlenen Torun'u İBB adayı Ekrem İmamoğlu "Biz gidelim, vatandaş gibi gidelim. Gel şuradan kurban olayım" sözleriyle sakinleştiriyor.

"İt" sözü kamerada

VIP çıkışında bekleyen polislerin yanına giden İmamoğlu, "Bu sizlik bir durum değildir. Bu Vali itlik yapmıştır. Kendisine aynen iletin" diyor.

VIP salonundan giremeyen CHP heyeti görüntülerin sonunda havalimanı girişinden geçerek uçaklarına gidiyor. 

Valilik suç duyurusunda bulundu

Konuyla ilgili Ordu Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Sayın Valimizin ve güvenlik güçlerimizin nezdinde devletimizi, devletin temsil makamını ve kurumlarını küçük düşürücü, aşağılayıcı, tehdit ve hakaret içeren söylemlerde bulunan kişiler hakkında tüm bilgi, belge ve görüntülerle birlikte Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

"VIP işgal edildi" iddiası

Valiliğin açıklamasında, CHP'lilerin VIP salonuna zorbalıkla girdiği ve işgal ettiği iddia edilerek şunlar söylendi:

"Keza olayların içerisinde yer alan ve hakaret içeren ifadelerden birinin sahibi olan Torun da 7 Haziran Cuma günü Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yapacağı seyahat öncesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'hakaret ettimse ben ettim' şeklinde ifade kullanarak, yapmış olduğu hakareti teyit ve itiraf etmiştir. Sayın Valimizin ve güvenlik güçlerimizin nezdinde devletimizi, devletin temsil makamını ve kurumlarını küçük düşürücü, aşağılayıcı, tehdit ve hakaret içeren söylemlerde bulunan kişiler hakkında tüm bilgi, belge ve görüntülerle birlikte Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve hukuki süreç başlatılmıştır."

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU