Bir yılda kendi kendine öğrendiği Rusça ile dünya üçüncüsü oldu

17 yaşındaki Can Kahyaoğlu, 1 yılda öğrendiği Rusça ile Kalmit Üniversitesinin dünya genelinde internet üzerinden düzenlediği Rusça olimpiyatlarında üçüncü oldu. Rusya, Kahyaoğlu'nu üniversite eğitimi için ülkeye davet etti

1

Lise son sınıf öğrencisi Can Kahyaoğlu Rusça Olimpiyatları'nda üçüncü oldu / Fotoğraf: AA

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Can Kahyaoğlu, Rusya'nın Türkiye ile ilişkilerinden dolayı bu ülkeye ve Rusça'ya ilgi duyduğunu söyledi.

Evde kendi imkanlarıyla öğrenmiş

Rusça Olimpiyatları'nda üçüncülüğü elde eden Kahyaoğlu, Rusça'ya tarih kitapları ve Rus edebi eserlerden merak saldığını belirtti.

"Geçen yıl Rusça öğrenmek istedim. Rus yazarlarını, tarihini kendi dillerinde kendi kitaplarından okumak istedim. Böylece kendi kendime öğrenmeye başladım. Bir yıl boyunca evde kendi imkanlarımla öğrenmeye devam ettim. Bir yıl sonra Kalmit Üniversitesi'nin düzenlediği Rusça olimpiyatlarına katıldım ve bu yarışmada dünya üçüncüsü oldum. Birinci ve ikinci Çin’den iki üniversite öğrencisiydi. Üçüncü de bendim. Tabelalarda Ankara, Gölbaşı, Türkiye yazıyordu. Ülkemi temsil ettiğim için gurur duydum."

 


''Rusya'nın teklifini değerlendireceğim''

Üniversiteyi Rusya'da okumak istediğini dile getiren Kahyaoğlu, başka bir ülkede yeni insanlarla tanışacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Rusya'nın kütüphanelerini ve müzelerini görmek istediğini aktaran Kahyaoğlu, "Kendimi orada geliştirip ülkeme faydalı olmak istiyorum. Bana, Rusya’da istediğim bölümü istediğim şehirde ve istediğim üniversitede tam burslu okuyabileceğimi söylediler. Ben de bu teklifi değerlendireceğimi söyledim." dedi.

Yeni bir dil öğrenmenin zorluklarına da değinen Can Kahyaoğlu, başarmak için istek olması gerektiğini vurguladı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU