Uğur Dündar'ın Twitter'da engellediği hesapların sahipleri örgütlendi!

Binali Yıldırım'ın, Ekrem İmamoğlu'yla katılacağı yayının moderatörü olmasını istediği gazeteci Uğur Dündar'ın Twitter'da engellediği hesapların sahipleri #ugurdundarbenideengellemis etiketini TT'ye taşıdı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile ortak çıkacağı canlı yayında moderatörlük yapmasını istediği ismi Uğur Dündar olarak açıkladı

Yıldırım, yayının herhangi bir TV kanalı yerine isteyen kanalın yayını alabileceği bir stüdyoda yapılmasını tercih ettiğini söyleyerek, "Programı kimin tercih edeceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun. Ben mesele tecrübeli olması bakımından Uğur Dündar'ı tercih ederim başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah" dedi. 

Yıldırım'ın çıkışının ardından gözler Uğur Dündar'a çevrildi.

"Dündar'da adalet terazisi şaşmaz"

Tecrübeli gazeteci kişisel Twitter hesabından şunları yazdı:

"Duydukları güven nedeniyle teşekkür ederim. Uğur Dündar'da adaletin terazisi şaşmaz."

 

 

Twitter'dan Uğur Dündar'ın sayfasına girmeye çalışan birçok Twitter kullanıcısı ise Dündar'ın kendilerini engellediğini gördü.

Dündar tarafından "engellenenler" toplandı

Dündar tarafından engellenenler Twitter'da "#ugurdundarbenideengellemis" etiketi altında toplandı.

Hashtag kısa süre içinde "trend topic" listesine girdi.

Dündar tarafından engellenen bazı sosyal medya kullanıcılarının yorumları şu şekilde:

 

 

 

 

 

 

Dündar, tepkilere yine Twitter üzerinden şu sözlerle cevap verdi:

"Günaydın değerli dostlarım. Bir kez daha altını çizerek belirteyim: Burası benim özel sayfam. Herkesin aklına estiğini yazabileceği bir serbest kürsü ya da kamusal alan değil! Buradan kimseye hakaret edilmez,kötü söz söylenmez. Aksinı yapana izin verilmez! Bunları hep duyurdum."

 


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU