Suudi Arabistan'dan ilk kadın voleybol turnuvası

Turnuvalar, Riyad'daki Prenses Nura binti Abdurrahman Üniversitesi spor salonunda yapılması planlanan ilk grup karşılaşmalar ile başlayacak

Ahlam El-Ömari. (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan’da geleceğin kadın takımının oluşturması ve yaklaşan uluslararası turnuvalara katılması hedefiyle düzenlenecek ilk kadın voleybol turnuvalarının lansmanı yapıldı.

Turnuvalar, Riyad'daki Prenses Nura binti Abdurrahman Üniversitesi spor salonunda yapılması planlanan ilk grup karşılaşmalar ile başlayacak. Turnuvanın ilk maçında Phoenix ile Elite takımları karşı karşıya gelecek. İkinci maçta da El-Nasr ile Link karşılaşacak.

Ahlam el-Ömeri başkanlığındaki Suudi Kadın Voleybol Federasyonu Komitesi, başarı getirecek tüm şartları sağlama konusunda istekli. Bu bağlamda turnuvalar için gerekli şartların sağlanmasında başta Kovid-19’ a karşı alınacak önlemler olmak üzere oyunların düzenleneceği salonlar ile teknik ve idari kadronun en üst düzeyde olması için tedbirler alınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgesel elemelerin yedi takımın katılımıyla 5 Ağustos - 21 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılması ve ilk karşılaşmaların Riyad’da, devamının da Cidde’de düzenlenmesi planlanıyor. Söz konusu yedi takım Blue Jays 1, Blue Jays 2, Blue Clickers, Ocean, Flamingo, Jeddah Technology ve Swift olarak sıralandı.

Doğu etabında ise karşılaşmalar ve elemeler El-İttifak Klübü, El-Ittifak Akademi ve Eastern Summits takımları arasında ıynanacak.  

Final etabı ise 9 Eylül'de tüm bölgelerden altı takımın katılımıyla Riyad'da başlayacak. Elemelerde her bölgeden iki takım çıkacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU