Kurtulmuş'tan VIP tartışması yorumu: Azıcık zorlukla karşılaşınca yüzündeki maske düştü

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İmamoğlu'nun VIP alanına alınmamasının ardından çıkan tartışmada kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Vali Yavuz'un dava açacağını söyledi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na havaalanında VIP geçiş izni vermeyen ve CHP adayı ile tartışan Ordu Valisi Seddar Yavuz'a destek verdi.

Ordu Mesudiye'de partililere seslenen Kurtulmuş, VIP krizi nedeniyle Ordu Valisi Seddar Yavuz'un gerekli hukuki mücadeleyi yapacağını söyledi, "Siyaset önce edep, ahlak işidir. Siyasetçinin bir şekilde 'Kendi gücüm var' vesaire diyerek kimseye hakaret etme, hele hele kimseye tehditte bulunma hakkı olamaz" dedi. 

"Bir belediye başkan adayı, hem de ilk çıktığında bakın ne kadar sempatik, herkese güzel görünen bir ifade. Kızmayan, sinirlenmeyen, herkesi kucaklama derdinde ve telaşında görünen birisi. Azıcık zorlukla karşılaşınca yüzündeki maskenin nasıl düştüğünü gördünüz. Yüzündeki sırların nasıl dökülmeye başladığını gördünüz. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Siyaset yapacağız, siyasette mücadele edeceğiz diye kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Hele bu kişi devleti temsil eden, o ildeki devletin otoritesini temsil eden bir vali ise ona hakaret etmek, hatta tehditte bulunmak kimsenin hakkı değildir, haddi değildir. Bu yanlışı şiddetle kınadığımızı ifade ediyorum." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım için oy isteyen Kurtulmuş, İmamoğlu'nun Karadeniz programını eleştirdi, "İstanbul'da Karadenizlilerin oylarıyla Ekrem İmamoğlu bu oyu aldı lafı bir şehir efsanesidir" dedi.

"Eğer CHP'liler, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı başta olmak üzere CHP yöneticileri diyorsa ki, 'Biz PKK'nın, HDP'nin desteğini istemiyoruz, böyle bir destek söz konusu değildir.', çıksın açıklama yapsınlar. Yok eğer bunlar doğruysa kalkıp da 'Biz bunlarla ittifak yapmıyoruz.' diye milleti yanıltmasınlar. Söylediğimiz budur. Eğer bunları açıklarlarsa ne ala. Biz de deriz ki 'Tamam.' ama açık açık, ayan beyan, zaten sahada da olan o. Bu şekilde bir ittifakın yapıldığı açıkça görülüyor. Bir taraftan bu ittifakların iş birliği içinde olacaksınız, bir taraftan da gelip bizim Karadeniz halkından oy isteyeceksiniz. Vatansever, milliyetperver, gerçekten dinine, imanına, ezanına bayrağına bağlı, şehitler, gaziler yurdu Karadeniz'den oy isteyeceksiniz. Ondan sonra da diyeceksiniz ki 'Biz Karadenizlilerin oylarıyla bu seçimlerde böyle bir sonuç ortaya koyduk.' Bu bir yanılgıdır. 'İstanbul'da Karadenizlilerin oylarıyla Ekrem İmamoğlu bu oyu aldı.' lafı bir şehir efsanesidir."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU