Netflix'ten SpaceX belgeseli

Belgeselin adı Countdown: Inspiration4 Mission To Space

Inspiration4 ekibini taşıyacak Falcon 9 roketi eylülde Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatılacak (Netflix)

Netflix, uzaya ilk sivil uçuş görevi olan Inspiration4'un belgesel dizisini çekeceğini salı günü duyurdu.

Countdown: Inspiration4 Mission To Space adlı yapım, teknoloji milyarderi Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX'in gelecek ay hayata geçirilmesi planlanan tarihi projesinin arka planına ışık tutacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğlence sektöründen verdiği haberlerle tanınan Deadline, izleyicilerin mürettebatla birlikte olayların perde arkasına gideceğini; kadronun seçim sürecini, aylarca süren astronot eğitimlerini ve kalkışa kadar yaşanacak sıradışı anları göreceğini kaydetti.

Belgesel dizisi ayrıca, dijital yayın platformu için bir ilk. Zira Netflix attığı tweet'te şöyle yazdı:

Bu eylülde 4 sivil, Dünya yörüngesinde üç günlük bir gezi için uzaya gidecek. Countdown: Inspiration4 Mission To Space, bir olayı neredeyse gerçek zamanlı olarak ele alan ilk Netflix belgesel dizisi. Yapım, göreve kadar ve görevden sonrayı kapsayan 5 bölümden oluşacak.

 

 

Yapımın ilk iki bölümünün 6 Eylül'de, sonraki iki bölümünün 13 Eylül'de ve finalin eylül ayının sonuna kadar yayımlanacağı açıklandı.

Countdown: Inspiration4 Mission To Space'in yönetmen koltuğuna, Michael Jordan'ı anlatan belgesel dizisi The Last Dance'in de yönetmeni olan Jason Hehir oturacak.

Inspiration4 15 Eylül'de

Inspiration4'daki 4 kişilik ekibin liderliğini milyarder girişimci Jared Isaacman yapıyor.

Isaacman'ın yanı sıra doktor asistanı Hayley Arceneaux, ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli olan mühendis Chris Sembroski ve yerbilimci Sian Proctor'un olduğu ekip, 15 Eylül'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan daha yüksek bir irtifaya çıkacak. Ekip burada üç gün boyunca hem manzaranın tadını çıkaracak hem de bazı deneyler yürütecek.

 

Independent Türkçe, Deadline, NME

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU