Akşener: Bana FETÖ'cü, PKK'lı, faili meçhulcü dendi, ulan bir karar verin artık ben kimim

Bir esnafın, "Siz HDP ile bir oldunuz" sözlerine cevap veren Akşener, "PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Ben tutmuşsam benim belamı versin. Başkası tuttuysa onun belasını versin" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'nın Şabanözü ve Eldivan ilçeleri ile kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Esnafla sohbet eden Akşener, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden ne kadar etkilendiklerini sordu.

Akşener, Şabanözü ilçesinde ziyaret ettiği esnaftan, ilçede işlerinin iyi olduğu, işsizlik sorunu olmadığı yanıtını aldı.

Akşener, 20 Ocak 2020'den beri, salgından önce ilçe ilçe esnafı gezdiğini belirterek "Kapıdan içeri girdiğim zaman iktidarı yermiyorum. Kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum, sadece esnafı konuşuyoruz...Genellikle biz pandemiden sonra dert dinlemeye başladık. Çünkü pandemi, insanları eve çekti. Dolayısıyla esnaf zora girdi." dedi.

"Ulan ben kimim, bir karar verin artık"

Şabanözü ilçesinde ziyaret bir esnafın, "Bizim istediğimiz şu, bu memlekette birlik olunsun, HDP olmasın. Siz HDP ile bir oldunuz. Siz HDP ile bir olmasaydınız daha iyi bir parti olacaktınız." sözleri üzerine Akşener, esnafın yanına oturarak şunları dile getirdi:

Şimdi bu ülkede çok enteresan işler oldu. 28 Şubat dönemini bugün AK Parti çok iyi hatırlar. O günün Meral Akşener'ine, bugünün ülkesinde 'kafir' denildi. O günün Meral Akşener'ine, 2015 seçimlerinde 'kocasını aldattı' denildi. O kadar çok şey denildi ki... O günün Meral Akşener'ine 'FETÖ'cü' denildi, en son 'PKK'lı' denildi. Bırak HDP'liyi 'PKK'lı' denildi. PKK'lılar da bana diyor ki 'eski İçişleri Bakanı bu da faili meçhulcü' deniliyor. Ulan ben kimim, bir karar verin artık. Benim kim olduğuma bir karar verin. Hayatında PKK'ya taş atmamış adamlar bana 'HDP ile iş tuttun' diyor. Ben bu ülkenin İçişleri Bakanıydım. Şunu söyleyeyim, PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Ben tutmuşsam benim belamı versin. Başkası tuttuysa onun belasını versin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU