Fenerbahçe yönetiminden Berat Albayrak'a: Kupayı alın teriyle kazandık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "2010-2011 şampiyonu Trabzonspor" sözlerine Fenerbahçe bir açıklamayla tepki gösterdi. Kulüp, "Şike kumpasında parmağı olanların durumu ortadadır" dedi

Berat Albayrak / Fotoğraf: Twitter

Bayram ziyaretleri yapmak için memleketi Trabzon’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzonlu Gençler Taraftar Derneği’ni de ziyaret etti. Trabzonsporlular burada Bakan Albayrak’a kulüp forması hediye etti. 

Bakan Albayrak üzerinde ismi yazılı formayı görünce, “Bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani şampiyon sezonun formaları” dedi. 

Trabzonsporluların bir kısmı Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda “şike” yaptığını ve o sezonda şampiyonluğun Trabzonspor’un hakkı olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe ise şike davasının Fetullahçı Terör Örgütü’nün bir kumpası olduğu iddiasında bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın sözlerle şike iddialarını FETÖ komplosuyla açıklamadığına işaret ettiğini düşünen çok sayıda Fenerbahçeli taraftar tepki gösterdi.

Fenerbahçe'den resmi açıklama geldi

Tepki gösterenler arasında Fenerbahçe kulübü de vardı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “İlgili sezonda, futbol takımımızın büyük emekler ve alın teri ile kazandığı en değerli şampiyonluğu, o dönemde ülkemizin hukuk, adalet, polis teşkilatı, medya başta olmak üzere tüm yapısına sızmış Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), devletimizin tüm imkanlarını da kullanarak Fenerbahçe’mize karşı kurduğu Şike Kumpası’yla kirletilmek istenmiştir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şampiyon Fenerbahçe'dir, kupası müzededir"

Bugün şike kumpasında parmağı olan hakiminden savcısına, emniyet müdüründen memuruna, medya mensubundan sivil personeline kadar her bir şahsın nerede, ne durumda olduğu hukuki kayıtlarla ortadadır. Hain planlarını hayata geçirme sürecinde; karşısında en büyük engel olarak gördüğü Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yok etmek ve şampiyonluğumuzu kirletmek isteyen terör örgütüne karşın, 25 milyon taraftarımızla omuz omuza, ilk gün söylediğimiz gibi bugün bir kez daha dile getiriyoruz ki; “2010-11 şampiyonu Fenerbahçe’dir, alın teri ile kazanılmış kupamız müzemizdedir. Bu durumu reddetmek, buna karşılık bir görüş taşımak, bunu yoruma açmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden FETÖ’nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır."

"Kumpas davası" devam ediyor

2011 yılında başlatılan ve Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım’ın da tutuklanmasına yol açan şike davasının polis tahkikatını yürüten emniyet görevlileri ile dönemin yargıçlarının da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına ise devam ediliyor.

Davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen. Sanıklar 35 yıldan 80 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU