Telegram’ın kurucusu 6 gündür yemek yemiyor

Telegram’ın kurucu ortağı Pavel Durov, yaratıcılığını geliştirmek için 6 gündür yemek yemediğini ve kendini daha iyi hissettiğini söyledi

Fotoğraf: The Independent

Telegram’ın kurucu ortağı Pavel Durov, mesajlaşma uygulaması için yeni fikirler yaratma amacıyla yemek yemeyi bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya’nın Zuckerberg’ü olarak anılan ve popüler sosyal ağ VK’nin de kurucusu olan Durov, Rus yetkililerin kullanıcıların özel bilgilerine erişmesini sağlamayı reddetmişti. Durov bu nedenle 2014’te ülkeyi terk etmesinin ardından sürgün hayatı yaşıyordu.

Durov’un 15 yıl önce kafein, et, alkol ve hazır yemeği bıraktığı biliniyordu. Geçen ay balık ve diğer deniz ürünlerini yemeyeceğini açıklayan Durov, şimdi de tüm yiyeceklerden feragat ettiğini söyledi.

 

 

Telegram kanalından açıklama yapan bilgisayar programcısı, “Bu ay daha radikal bir şey deneyeceğim. Yemek yemeyeceğim” dedi.

6 gündür sadece su tükettiğini ve kendini daha iyi hissettiğini belirten Durov, sözlerine şöyle devam etti:

Sıfır gıda tüketimi düşünceleri netleştirdiği için ürün yönetimi açısından çok şey yapmamı sağladı.

Öte yandan, Durov’un yaptığı diyet, uzmanlar tarafından desteklenmezken, yaratıcılığı artırdığına dair de çok az kanıt bulunuyor.

Bu radikal kararın fiziksel açıdan kendisini etkileyeceğini kabul eden Durov ise, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bunun sonucunda kas kütlemi kaybedebilirim. Ancak Telegram için yeni fikirler geliştirmeyi başarabilirsem, milyonlarca kullanıcının yararına olacak. Kullanıcıların hayatını daha zevkli hale getirmek benim bir numaralı önceliğim.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU