Yunanistan tarafından Türkiye'ye ateş açıldı: Bir vatandaş hayatını kaybetti

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde Meriç nehri boyunda gezen iki arkadaşa Yunan askerleri taciz ateşinde bulundu. Açılan ateş sonucu Mehmet Durgun hayatını kaybederken Süleyman Şener de yaralandı

Edirne'nin Meriç ilçesi Adasarhanlı köyünde ikamet eden Mehmet Durgun (43 ) ve Süleyman Şener (50) Meriç nehri kenarında gezdikleri esnada Yunanistan tarafından ateş açıldı.

Mehmet Durgun açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Meriç ilçesine bağlı Türk-Yunan sınırındaki Adasarhanlı Köyünde  oturan 43 yaşındaki Mehmet Durgun ile 50 yaşındaki Süleyman Şener bugün saat 19.00 sıralarında havanın sıcak olması nedeniyle Meriç nehri kıyısındaki kumluk bölgede dinlenmek istediler. Bir süre sonra Yunanistan tarafından sınır devriyesi olarak görev yapan asker ateş etti. Durgun, Yunan askerinin silahından çıkan kurşunun sağ gözünün altına isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Nehir kıyısında bulunan Süleyman Şener ise Yunan askerlerinin ateş açması sonucu köye kaçarak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen nöbetçi savcı ve jandarma inceleme yaptı.

Independent Türkçe'ye konuşan köy muhtarı Emrullah Özgün köylerinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını keskin nişancının böyle bir olayı yaptığına inandıklarını ifade etti.

Durgun'un cansız bedeni , Edirne Valiliği ve Meriç ilçe jandarma ekipleri tarafından olay yeri incelemesi yapılarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'na kaldırıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU