Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris'te çay dağıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orman yangını yaşanan Marmaris'te kürsüden çay dağıtması tepki çekti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan orman yangınının yaşandığı Marmaris’te yaptığı incelemelerin ardından halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüden kendisini izlemeye gelenlere çay dağıtması tepki çekti.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Erdoğan'ın çay dağıttığı görüntüleri paylaşarak afet yaşanılan bölgede çay dağıtmasına tepki gösterdi.

Sosyal medyada tepkiler

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç paylaşımında "Memleket yanarken Erdoğan, Marmaris'te vatandaşlara çay fırlattı. Atan da alan da utanmalıdır"" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Ordu Miletvekili Cemal Enginyurt da tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

Memleket yanıyor, MARMARİS yanıyor.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'e çay dağıtıyor.
Şakadır diye 5 defa seyrettim.
Hayaldir diye kendime çimdik attım.
Hakikaten çay dağıtıyor.
Hazır ateş varken,demleyip keyif(!) yapın mı diyor?
Allah aşkına bu nasıl kafa?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci Ayşenur Arslan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İnanamadım.. Zaytung haberidir dedim.. Gerçekmiş: Erdoğan Marmaris’te halka yine çay fırlattı. Görüntüleri izledim, güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Yazık bu ülkeye ya!" ifadelerini kullandı.

Akademisyen Nezih Onur Kuru da şunları kaydetti:

Erdoğan yangın bölgesi Marmaris’te çay fırlatmış. Yangın söndürmeye uçağımız olmayabilir ama her an çay fırlatmaya hazır bir iktidara sahibiz


Gazeteci Muhammed Vefa da çay dağıtılmasına tepki gösterdi.

Vefa şu ifadeleri kullandı:

Bu çaylar keyif çayı değil miydi? 

Ne keyfimiz var, ne de çayla gündemi değiştirecek vaktimiz. #OrmanYanginlari ve yangın söndürme uçakları birinci gündemimizdir. İktidar her afetin ardından çay atmaya (ikram!) sarılmamalıdır! 

- Ortada; acı var, yas var, gözyaşı var...

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Halkı aşağıladığın #yeter! #istifa #Hesaplaşacağız" ifadeleri yer aldı.

Babacan: Yeter artık

DEVA Partisi Genel BAşkanı Ali Babacan da  tepkisini  "Ayıp denen bir şey var yeter artık" diyerek dile getirdi.

 

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise tepkisini şair Yılmaz Odabaşı'nın bir şiirini paylaşarak gösterdi. Özcan şunları paylaştı:

Biz şimdi ölsek; en fazla kahvede çaylar soğur, Yırtılır ömrümüzün yalan tutanakları, Kaderimizi yazan bembeyaz kağıt soğur, Yakmaz yokluğumuz kimsenin günlerini, Üç günde solan, yalan bir keder soğur. 

"Utanma duygusu olan kişi kalmadı Akp’de?"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise #YeterBeUsta etiketine yazarak, "Eyy benim dev memesinden cüceler emziren acayip memleketim!!! Hiç mi bir tane akl-I selim, utanma duygusu olan kişi kalmadı Akp’de? İyi bir şey yaptıklarını mı düşünüyorlar acaba?" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den tepkiler

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da Erdoğan'ın afet bölgesinde çay dağıtmasına tepki gösterenler arasındaydı. Ağıralioğlu şunları kaydetti:

Her gördüğümüzde milletimizi utandıran bu ilkel ve iptidai çay fırlatma işini size yaptıran duygu nedir? Bu berbat görüntü, artık derdine derman olamadığınız ve böyle acı bir günde dahi acısını paylaşmayı beceremediğiniz milletinizi yönetemediğinizin yegâne acziyet görüntüsüdür.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da paylaşımında "Bu görüntünün doğru olmadığını, yangınların ciğerlerimizi yaktığı bölgeden bu akşam çekilmediğini duymaya ihtiyacım var" dedi.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU