11 yıl önce tarlada başlayan sorun 7 kişinin katledilmesiyle sonuçlandı... Öldürülen Yaşar Dedeoğlu, "70 yaşındayım, kimse bana karışmaz" demişti

Meram katliamında öldürülen ailenin akrabası, katliamın nedenlerini anlattı, ailenin yaşlı üyesinin mahalleyi terk etmek istemediğini söyledi: Kimse bana bir şey yapmaz diyordu

"Dedeoğlu ailesinin katili, 11 yıl önce tarlada patos yaparken dün öldürülen Yaşar Amca da komşusuna yardım ediyormuş. Adam Vanlı işçiler üzerinden Kürtlere küfür edince Yaşar Amca, 'Ben de Kürdüm böyle konuşman bana dokunuyor' demiş. Ondan sonra araya bir soğukluk girdi…"

Tüm ülkenin kanını donduran vahşi katliamın ilk kıvılcımları işte o gün o tarlada başlamış. 

Bütün bunları, öldürülen Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu İsmet İnik'ten öğreniyoruz. 

İnik, amcaoğlunun 15 yıl önce soyadını değiştirdiğini de söylüyor. 

"Kimse bana bir şey yapmaz, 70 yaşındayım"

Dedeoğlu ailesi 1999'dan bu yana katliamın gerçekleştirildiği Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'taydı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlardı. 11 yıldır da yukarıda anlatılan meseleden dolayı komşularıyla sorun yaşıyorlardı. Evleri, Ramazan Bayramı'nda 45-50 kişilik bir grup tarafından basılmış ve aile feci şekilde dövülmüştü.

İnik olayların büyüyeceğini anladıklarını söylüyor:

"Yaşar Abiye 'Gel buradan gidelim' dedim. O, 'Kimse bana karışmaz, 70 yaşında adamım. Kimsenin etlisine-sütlüsüne karışmıyorum. Ahırımda işime bakıyorum' diye yanıt verdi."

Barış olacaktı

İlk saldırının ardından 7 kişinin alındığını ama kısa süre sonra hepsinin bırakıldığını anlatan İnik, "Bunlar bırakılmasın diye çok mücadele ettik. Birkaç kişi araya girdi. Barış olacaktı" dedi.

Katliam için Dedeoğlu ailesinin evini basan saldırganın silah zoruyla aile üyelerini bir araya topladığı sonra da öldürdüğü öğrenildi.

Saldırganın cinayetlerden sonra arabasından bidonla benzin alarak evi ateşe verdiğini anlatan İnik, katliamın planlı olduğunu düşünüyor. Ailenin bir oğlunun İngiltere'de olduğunu söyleyen İnik, "Eğer burada olsaydı o da ölecekti" diyor.

Saldırının ardından ortaya atılan, "Tefeciler yaptı, Vanlılar saldırdı, kedi yüzünden kavga çıktı" gibi iddialara tepki gösteren İnik, "Haberlere bakınca üzüldüm. Kan davası yok. İki aile barışmak üzereydi. Cezaevinden çıkanlar artık içki mi içti hap mı aldı artık nasıl bir duygu vardıysa dün gelip olayı yapmış" ifadelerini kullandı.
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU