Bitlis’ten sonra Tatvan Belediyesi de Kürtçe tabelayı indirdi

Tatvan Belediyesi “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” tabelasını kaldırdı. Yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası asıldı

Geçtiğimiz günlerde Bitlis Belediyesi binasındaki Kürtçe tabelanın kaldırılmasının ardıdan bir karar da, daha önce HDP'li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen, Bitlis'in Tatvan ilçesi belediyesinden geldi. 

Tatvan Belediyesinin çarşı merkezindeki binasında bulunan ve Nisan 2015'te Ak Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan 'Şaredariya Tetwanê' yazılı tabela kaldırıldı.
 

tatvan belediyesi kürtçe tabela Independent Türkçe.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Kaldırılan tabelanın yerine 'Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü' yazılı başka bir tabela takıldı. 
 

tatvan belediyesi kürtçe tabela türkçe Independent Türkçe.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Kürtçe tabelanın yer aldığı bina, Tatvan Belediyesi yeni hizmet binasına taşındığından beri ek bina olarak aktif şekilde kullanılıyor. Binada bir başkanlık makamının yanı sıra zabıta, numarataj, anons memurluğu ve vezne gibi birimler de yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tatvan Belediyesi tarafından sökülen ve Ak Partili bir belediyenin astığı ilk ve tek 'Kürtçe Tabela' olması özelliği taşıyan tabelanın niçin kaldırıldığına ilişkin belediye yönetiminden şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Tatvan Belediyesinde 31 Mart seçimlerinde Ak Parti 276 oy farkla kazanmış sayılırken HDP'nin il, ilçe ve yüksek seçim kurullarına yaptığı itirazlar ve 800'den fazla usulsüz seçmen tespitiyle beraber YSK'ya yaptığı olağanüstü itirazı rededilmişti.

Belediye meclisinde ise HDP'li 9 meclis üyesi haklarında devam eden soruşturma olduğu iddiasıyla görevden uzaklıştırılmış, meclis çoğunluğu Ak Parti lehine değişmişti.  

Bitlis'te de tabela kaldırıldı

31 Mart yerel seçimlerinde Bitlis Belediyesini kazanan AK Partili Belediye Başkanı da belediye binasının girişinde Kürtçe-Türkçe olan tabelayı indirmişti. 27 Kasım 2016’da Bitlis Belediyesi’ne kayyum atanmıştı. Bitlis Belediyesi'nin hem Kürtçe hem Türkçe olan tabelası kayyum yönetimi döneminde de binada kalmıştı. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU