Berat Albayrak Trabzon’da konuştu: Bugün ne yaşanırsa yaşansın Trabzon insanının yüzde 100'ü yerli ve millidir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Trabzon’da bayramlaşma programına katıldı. “Trabzon'un evladı İçişleri Bakanımıza birileri saldırıyorsa Trabzon olarak biz sahip çıkmayacak mıyız?" diye sordu

Bakan Albayrak, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.

Bakan, ekonomik verileri yorumlamadan önce Trabzon ve Trabzonlularla ilgili konuştu:

"Ben hep onu diyorum, Trabzon insanının yüzde 100'ü yerli ve millidir. Niye bunu söylüyorum? Bugün ne yaşanırsa yaşansın yüzde 100'ü yerli ve milli, siyasi iklimine baktığımızda da asgari yüzde 70 ve 80'i de milliyetçi ve muhafazakar değerleriyle yaşayan bir şehirdir Trabzon. Konu muhafazakarlık ve milliyetçilikse Karadeniz ve Trabzon insanı elhamdülillah. İşte görüyorsunuz, terörle mücadelede bakanımız ve şehrimiz başta olmak üzere en ön safta mücadelesini veriyor. Konu ülkenin birliği ve beraberliği ise ha keza öyle.”

Trabzonluların, konu vatansa herkesten önce bir adım öne atarak kendisini fark ettirdiğini, temsil ettiği şehri onurlandırdığını dile getiren Albayrak, "Trabzon böyle olunca Trabzon'dan çıkıp dünyaya örnek rol ve model olan insanlarımız önemli. Bugün Türk siyasetinde son yıllarda müthiş bir Karadeniz ve Trabzon rüzgarı esiyor. Karadeniz insanının o inatçı, mücadeleci, tüm saldırılara karşı yıkılmak bilmeyen dik duruşunu temsil eden bir siyasi yakın tarihimizde sonsuz, sayısız örneklerine şahit olduğumuz bir dönemden geçtik." diye konuştu.

Albayrak şöyle devam etti:

"Son 17 yılda Türkiye 'Nereden nereye' şarkısındaki gibi nereden nereye geldi. Bunları tüm Türkiye'nin iklimini değiştirirken Karadeniz ve Trabzon'a da ayrı bir ruh ve maneviyat katarak yaptı. Bu tabii ekip işi. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi verirken yanında Trabzon ve Karadeniz'in insanı birçok dava arkadaşı hizmet etti. Ben sadece şahsım özelinde değil, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve birçok bugün ve geçmiş bakanlarımız da bu hizmet yolunda çok önemli hizmetler ettiler, etmeye de devam ediyorlar."

Albayrak, Trabzon'un aynı zamanda bir spor şehri olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sporun yaşandığı bir şehir. Cumhuriyet tarihindeki yatırımların hepsinin ötesinde sadece son 15 yılda olimpiyatları düzenleyecek bir marka şehir olma noktasına geldi. Havuzlarından tesislerine, tenis kortlarından kapalı spor salonlarına kadar muazzam bir yatırımla hakiki bir spor başkenti olacak noktaya geldi. Trabzon ve Trabzon'un aşkı Trabzonspor. Trabzonspor'a Türkiye'de değil, dünyanın en güzel statlarından biri yine bu dönemde kazandırıldı. Elhamdülillah, herkesle konuşuyorum. Maça gittiklerinde girip çıkmaları 5 dakika. Şimdi stat o kadar muhteşem ki nasıl bağırıyorsak sahanın içerisinde karşı takım sadece futboldan değil, seyirci baskısından da titriyor." 

"Trabzon'un evladı İçişleri Bakanımıza niye saldırıyorlar?"

Bakan Albayrak Trabzon’da Süleyman Soylu’ ya yönelik protestoya da değindi:

“Birileri niye Trabzon'un evladı İçişleri Bakanımıza saldırıyor? Terörün kafasına vurdukça sesi bir yerden, teröristlerin avukatlarından geliyor. Sen niye gocunuyorsun ya? Bu ülkede teröre yaşam hakkı yoksa, bölmek isteyenlere yaşam hakkı yoksa bunun mücadelesini veren İçişleri Bakanımıza niye saldırıyorlar? Trabzon'un evladı İçişleri Bakanımıza birileri saldırıyorsa Trabzon olarak biz sahip çıkmayacak mıyız?"

Albayrak şöyle devam etti:

"Trabzon insanı akıllıdır. Leb demeden leblebiyi değil, kuruyemiş dükkanını sayar. O zaman bu resmi göreceğiz. Kim bu ülkede bu operasyonlara karşı dik duruyorsa, kim bu mücadeleyi en ön safta Cumhurbaşkanımız verirken yanında dik duruyorsa kimler bu operasyonun karşısında bunu göreceğiz. Bunu görüp bu noktada çok daha fazla dik duracağız. Hemşehrilerimizle Trabzon'la tarih yazmaya devam edeceğiz. Bu oyunu görmemiz, bu oyunu bozmamız Türkiye'nin kaderi açısından da çok önemli. Tıpkı 31 Mart'ta olduğu gibi, geçmişte ve öncesinde olduğu gibi Trabzon'umuz bu yerli ve milli duruşa, Cumhur İttifakı'na, tüm bu istikamet noktasındaki bu duruşa sahip çıktı. Her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya da devam edecek. Bizler de kabinedeki bakan arkadaşlar, vekillerimiz, siyaseten Cumhurbaşkanımızla bu mücadeleyi verenler olarak gece gündüz demeden Trabzon'a mahcup olmamak için herkesten daha da korkusuzca mücadele ederek Türkiye'nin bu büyük ve güçlü yolculuğuna sonuna kadar mücadele vermeye devam edeceğiz."

“Enflasyona yönelik müthiş bir operasyonla karşı karşıya kaldık”

Bakan Albayrak Türkiye'nin ekonomik olarak muazzam bir yol kat ettiğine dikkat çekti, Gezi -eylemlerinin, 17 – 25 Aralık sürecinin enflasyona yönelik operasyon olduğunu savundu:

"Bugün geldiğimiz noktada 2013 yılından bu yana son 6 yılda Türkiye müthiş bir mücadeleyle karşı karşıya. Yaklaşık 6 yıl önce mayıs ayında Gezi süreciyle başlayan bir mücadelenin içerisine girdik. Yaktılar, yıktılar, ağaç dediler, şunu, bunu dediler. Meğerse mevzu bahis ağaç değilmiş, sonradan anladık. Onu püskürttük 17-25, o gitti öbürü, diğeri gitti, darbe mücadelesi. Bunların her birini ekonomik saldırı aracı olarak kullanıp faizlere, enflasyona yönelik müthiş bir operasyonla karşı karşıya kaldık. Bunun en sonuncusunu yaklaşık 10 ay önce ağustos ayında başlayan bir süreçle direkt ekonomimizi hedef alacak şekilde bir operasyona maruz kaldık."

"Bu lig bize yetmiyor"

Bakan Albayrak Türkiye’yi, Trabzonspor’a benzetti “Trabzon Şampiyonlar ligine katılmıştı, biz de Türkiye’yi şampiyonlar ligi noktasına getireceğiz” dedi:

“Türkiye'yi geziyorum 'Sayın Bakanım, bu sene Trabzonspor şampiyon olur, değil mi?' diyorlar. Ben de 'İnşallah' diyorum. Demek ki Trabzon şampiyon olacaksa Şampiyonlar Liginde oynayacak bir mücadele ortaya koyacaksa işte Türkiye olarak biz de ülkemizi şampiyonlar ligi dediğimiz dünyanın bir üst ligindeki güçlü ve büyük, daha gelişmiş ülkelerle aynı noktaya koyacaksak Allah'ın izniyle biz daha çok çalışmak zorundayız."

“Mart ve Nisan’da 500 bin kişi iş buldu”

Berat Albayrak sadece mart ve nisan ayında 500 binden fazla kişinin SGK'lı işe girdiğini söyledi, mayıs ve haziran ayında da bunun devam edeceğini söyledi.

“3 ay sonra tek haneli enflasyonları görmeye başlayacağız”

Bakan "Dışarıdan ekonomiye yönelik saldırılar" olarak tanımladığı sürecin etkisinin eridiğini, ekonominin daha da güçleneceğini söyledi:

"Enflasyon ve faiz. En son o kaldı. Enflasyonu yüzde 25 ve 30'lardan şimdi 18'lere düşürdük. Buradan çok net söylüyorum, 3 ay sonra eylül ve ekim ayları gibi büyük bir ihtimalle biz tekrardan tek haneli enflasyonları görmeye başlayacağız. Bu ne demek? Aynı şekilde faizler de güçlü bir şekilde düşmeye başlıyor. Peki faizler düşünce ne olacak? İş dünyamız ve şirketlerimiz yavaş yavaş daha da finansmana erişim, faiz giderleri düştüğü için daha çok yatırımlarını güçlendirecekler.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU