Binali Yıldırım Diyarbakır'da konuştu: Büyük Millet Meclisi'nde Kürdistan mebusu vardı

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım Diyarbakır'da halka hitap etti. Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'a yapılan hizmetleri anlatan Yıldırım, İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlılardan destek istedi

Doğu turuna çıkan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım memleketi Erzincan'dan geçtiği Diyarbakır'da konuştu. 

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde yaptığı hizmetleri hatırlatarak "Diyarbakır'ın bütün komşu illerini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Ama bir şeyi yapmadık. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz" dedi

"Doğunun merkezine yakışan en güzel havalimanını buraya yaptık, Diyarbakır'a her şey yakışır" diyen Yıldırım, "15 yıl içerisinde Diyarbakır'ın altyapısını, üstyapısını, birçok işlerini hallettik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Biz milletimizi seviyoruz, Diyarbakır'ı seviyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşması zılgıt ve sloganlarla kesilen Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

İstanbul'da 250 bin Diyarbakırlı yaşıyor

"Başbakanlığım sırasında burada, Sur'da, Bağlar'da, Kayapınar'da birçok ilçemizde maalesef bölücü PKK terör örgütü buraları yaktı, yıktı. Birçok insanımız hayatını kaybetti. Birçok güvenlik gücümüz, Mehmetimiz, polisimiz, güvenlik korucumuz şehit oldu. 6-8 Ekim olayları da Diyarbakır'ın tarihinde talihsiz, kara bir lekedir. O gün insanları kışkırtan, sokağa çıkaran, masum insanların hayatının yok olmasına sebep olanlar aslında sadece Diyarbakır'a değil milletin kardeşliğine de çok büyük zarar verdiler."

"Büyük Millet Meclisi'nde Kürdistan mebusu da vardı"

"İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı."

"250 bin civarında Diyarbakır doğumlu kardeşimiz İstanbul'da yaşıyor. Dünya şehri İstanbul'da oturuyor. Bütün seçimler bitti ama bir seçim bitmedi. O da İBB seçimidir. Niye bitmediğini siz biliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi 23 Haziran'da yeniden yapılacak. ramazan bayramını kutladık değil mi? İnşallah 2 ay 10 gün sonra kurban bayramını da kutlayacağız. Ama arada bir bayramımız daha var. İki bayram arasında istanbul bayramı var."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kürtlerin sorunu terör örgütüdür"

"Bizim hiçbirimiz, hangi etnik kimlikten doğduğumuza karar veremiyoruz. Bu bizim irademizde değil. Bizim elimizde değil. Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, Kimimiz Türk, kimimiz Laz, Çerkes, Abaza, Zaza... Ne olursak olalım, kitabımız bir; Kur'an-ı Kerim, kıblemiz bir; Kabe-i muazzama, Peygamberimiz bir; Hazreti Muhammed, dinimiz bir; islam. Hepimiz Müslümanız, hepimiz kardeşiz. Kardeşliğimize zarar veren PKK değil mi? Kürtlere de Türklere de zarar veren, her tarafı yakıp yıkan, buraların kalkınmasını geciktiren kim? Terör örgütü. Terör örgütünün, bölücülerin PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin de Türklerin de, bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladının da sorunu terör örgütüdür, PKK'dır, DEAŞ'tır, FETÖ'dür." 

"İstanbul'a vefa borcumu ödemek için geliyorum"

"Bir faninin göreceği bütün makamları gördüm ama benim için en büyük makam sizlerin gönlündeki makamdır. Sizin gönlünüzde bir makamım varsa bütüm makamlar vız gelir. Her zaman milletim için çalıştım. Ülkem için Çalıştım. Şimdi de beni Binali Yıldırım yapan şehir istanbul için huzurlarınızdayım. İstanbul şehrine vefa borcumu ödemek için geliyorum."

"Yarım kalan hesabı görüyor muyuz?"

"Diyarbakır'a bayram için, sıla-ı rahim için gelen bütün hemşehrilerimizin bayram bitince İstanbul'a dönmeleri önemli. Çünkü İstanbul'un size ihtiyacı var. İstanbul'da buluşuyor muyuz? Yarım kalan hesabı görüyor muyuz?"

Yıldırım konuşmasının başında ve sonunda dinleyenleri Kürtçe selamladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU