Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Bankalar Birliği’nden büyük anlaşma

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) futbol kulüplerinin mali yapılarını güçlendirmeleri ve daha sağlıklı bilançolara sahip olmaları için önemli bir anlaşmaya imza attı. Süper Lig kulüplerinden tam destek geldi

Futbol kulüplerini ekonomik sıkıntılarından kurtarmayı hedefleyen proje için bir araya gelen TFF Başkanı Demirören ile TBB Başkanı Aydın'ın imzalarını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB), futbol kulüplerinin sıkılaştırılmış mali kurallar çerçevesinde yönetilmesinin esas olacağı bir çalışma başlatmıştır. Bu çalışma, kulüplerin mali alt yapılarının güçlendirilmesi, sportif faaliyetlerini kendi gelirleri üzerine kurmaları, gelir gider dengelerini daha sağlıklı kurarak sportif başarının devamlı olması için söz konusu mali kurallar ile kulüplerin mali yapılarını güçlendirmek ve daha sağlıklı bilançolara sahip olmaları amaçlanmaktadır."

Başkanlardan tam destek
 


Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Türk futbolu için atılan çok olumlu bir adım. Bu projeyi destekliyoruz. Sonuçlanması için de Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmaların da olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.
 


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TFF ve TBB arasında yapılan anlaşmayı futbolun geleceği için çok önemsediklerini ifade ederek, "Başarılar, sürdürülebilir ekonomik kaynakların doğru kullanımı ile gerçekleşir. Bu proje de ekonomik kaynakların kullanımı için çok doğru bir model. Bu işbirliğinin de kulüplerimizin gelir gider dengelerini sağlıklı bir yapıya kavuşturacağını ve mali açıdan çok daha güçlü hale getireceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 


Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bu protokole sıcak baktıklarını dile getirerek, "öncelikle şunu söylemek isterim, biz göreve geldikten sonra önümüzdeki mali bilançoları görünce bu yönde önlemimizi almıştık. Borçlarımız için Ziraat Bankası çatısı altında bir düzenleme yapmıştık. Benzeri bir uygulamaya altı ay önce başladık. Aklın yolu bir. Zaten deniz bitti, mecburdular. Sonuç itibarıyla Türk futbolunun geldiği, tıkandığı noktada böyle bir projeye kimse karşı çıkamaz. Ciddi ve tavizsiz bir tavırla kurtulabilir futbolumuz. Hayırlı olmasını diliyor ve detaylarının paylaşılmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkentin tek takımına maddi bir destek yok

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, "Devletin kulüplere destek vermesini takdirle karşılıyorum. Derdimizi sadece senede bir yıl TFF genel kurullarında dile getirebiliyoruz. Gelirlerimiz temlikli, kasamıza girmeden borçlara gidiyor. Eğer proje hayata geçerse farklı finans kuruluşlarından para arayacağımıza bir devlet bankasına borçlanmayı tercih ederiz. Eğer proje hayata geçerse kendi yağımızla kavrulmaya devam ederiz. Çünkü Başkent'in tek takımına maddi bir destek yok. Olumlu bakıyoruz. Umuyorum bu proje en kısa sürede hayata geçirilir" dedi.

Öte yandan Bursaspor, Sivasspor, Kayserispor ve Konyaspor'dan da anlaşmaya destek mesajları geldi.

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU