Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı

Sakarya sahası gaz yakma töreninde konuşan Erdoğan, "Yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar ancak hiçbirine eyvallah etmedik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya sahası gaz yakma törenine video konferansla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Karadeniz gazının devreye girmesi ile enerjide dışa bağımlılığın önemli ölçüde azaltılacağını söyleyen Erdoğan, "Yaptırım, tehdit, şantaj, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar. Kararlı duruşumuzla geri adım atmadık. Eğer biz yerli ve milli imkanlarla bu operasyonları hızlandırmasaydık, son yıllarda elde ettiğimiz başarıları başkalarının inisiyatifine bırakmış olacaktık" dedi.
Erdoğan ayrıca, "Biz burada bilim, bilgi, teknikle konuşarak birilerinin yalanlarla, çarpıtmalarla, manipülasyonlarla oluşturmaya çalıştığı algıya da en güzel cevabı veriyoruz" ifadelerini kullanduı.

"Karadeniz gazının 2023'e yetişmesi için büyük emek harcanıyor"

"Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masa başında hem de sahada büyük emek harcanıyor" diyen Erdoğan, "Şu ana kadar iyi planlama ve detaylı iş takvimiyle hedeflerimizden herhangi bir sapma yaşamadık. Son 1 yılda Tuna 1, Türkali 1, Türkali 2, Türkali 2 ve Amasra 1 olmak üzere toplam 5 kuyu açtık" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bölgemizin refahı için kilit bir roldeyiz. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar hep kazançlı çıktı. Kapalı kapılar ardından ne diyorsak dışarıda da aynısını söyleyen bir ülkeyiz. Bazıları gibi yolun başında ayrı, ortasında ayrı, sonunda bambaşka konuşmuyoruz. Kendi gazımızın bölge refahına sağlayacağı katkının farkındayız.Türkiye'nin tecrübe, bilgi birikimi, dostluğundan faydalanmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU