Faruk Bildirici: Cumhurbaşkanlığı sözcüsü fiilen değişti, İbrahim Kalın gölgede

Gazeteci Faruk Bildirici kendisine ait internet sitesindeki “Medya Ombudsmanı” köşesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un fiili sözcü konumuna geldiğini yazdı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Faruk Bildirici “Cumhurbaşkanlığı’nın benzeri görülmemiş fiili sözcüsü” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın en son 18 Nisan’da kabine toplantısı sonrasında bilgilendirme toplantısı yaptığını, o tarihten sonra da “sesinin pek duyulmadığını” yazdı.

“Son aylarda açıklama ve bilgilendirmeler hep Fahrettin Altun’dan geliyor” diyen Bildirici, Altun’un haberlerde “protokolün bir numarası” haline geldiğini öne sürdü.

Bildirici Hürriyet, Sabah ve Posta gazetelerinin 6 Mayıs’ta verdikleri Ramazan Bayramı kutlaması haberini anımsattı. Bildirici’nin aktardığına göre haber şu ifadelerle verildi:

Altun, ramazanın sadece bir zaman dilimi değil, varlığını tüm dünyada hissettiren bir dini tecrübe, zengin bir kültürel pratik, sosyal bir etkileşim, dayanışma ve yardımlaşma ağı olduğunu bildirdi.”

Faruk Bildirici yazısını “Bütün bunlar gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü fiilen değişti. ‘Sözcü’ unvanı halen Kalın’da olsa bile Cumhurbaşkanlığı’nın fiili sözcüsü artık Altun. Sözcülüğün yanısıra iktidara yakın medyanın yayın politikalarında belirleyicilik gücü de oldukça yüksek. Altun’un otoritesinin ne denli kabul edildiğinin ve bu medyadaki itibarının kanıtı da habercilik sınırını zorlayan haberler” tespitiyle bitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU