Matrix 4 teorisi: Neo filmin kötüsü olabilir

Serinin 4. filminin 1 Nisan 2022'de vizyona girmesi bekleniyor

Matrix serisinin ana karakteri Neo'yu canlandıran Keanu Reeves, 4. filmin "ilham veren bir aşk hikayesi" olacağını söylemişti (Warner Bros)

Sinema tarihinin en popüler bilimkurgu serileri arasında yer alan Matrix'in 4. filminin vizyon tarihi yaklaştıkça merakla beklenen yapıma dair tartışmalar artıyor. 

We Got This Covered'ın haberine göre yeni filmin, serinin baş karakteri Neo'yu kötü adam olarak konumlandıracağı öne sürüldü. İddiaya göre başta kötü olarak görünecek Neo, filmde yaşananların ardından iyiye dönüşecek. 

Yeni teori filmin video oyunu The Matrix Online'dan ilham alarak Neo'ya farklı bir yol çizilebileceğini ileri sürüyor. 

Filmin Neo'nun vücudunun en son görüldüğü yerden başlatılabileceği düşünülüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunda Morpheus, Neo'nun bedenini Machine City'den geri almak için mücadele veriyordu. Ancak eski düşmanları işbirliği yapmayı reddediyordu. Morpheus nihayetinde bu amaç için hayatını kaybediyordu. Bu da Neo'nun bedeninin Makineler için farklı anlamlar taşıdığına işaret ediyordu. 

Teori, makinelerin Neo'yu emirlerini yerine getirmek üzere yeniden programlayacağını ve onu isyancılarla karşı karşıya getirebileceğini öne sürüyor. Matrix 4, Neo'yla ondan kurtulmaya çabalayan insanların mücadelesini gösterebilir. 

Yapıma dair bugüne kadar çok az bilgi paylaşıldı. Warner Bros. filmin ismini resmi olarak henüz açıklamasa da yapımın The Matrix Resurrections ismiyle hayranlarla buluşacağı iddia edilmişti. 

Filmin yönetmen koltuğunda Lana Wachowski yer alacak. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU