Amazon'un kripto para kabul edeceği iddiası üzerine Bitcoin tırmanışa geçti

"Direktif en tepeden geliyor. Jeff Bezos'un kendisinden"

Amazon, Bitcoin'le ödemeyi kabul edeceği iddialarını henüz doğrulamadı (Reuters)

E-ticaret devi Amazon'un Bitcoin'le ödeme kabul etmeye hazırlandığı söylentileri, kripto para piyasasını hareketlendirdi.

Şirket geçen günlerde Dijital Para Birimi ve Blokchain yöneticisi aradığını duyurmuştu. İş ilanında yöneticinin rolünün "ödemeler ve finansal sistem içinde müşteriler adına yenilik yapmayı" ve "Amazon'un Dijital Para Birimi ve Blokchain stratejisi ve ürün yol haritasının küratörlüğünü" üstlenmeyi içerdiği bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak Birleşik Krallık'ta yayımlanan ekonomi gazetesi City A.M, teknoloji devinin kripto para konusundaki planlarının deneyimli bir yöneticiyi işe almaktan daha fazlasını içerdiğini bildirdi.

Adı açıklanmayan Amazon çalışanına dayandırılan haberde, şirketin bu senenin sonuna kadar Bitcoin'le ödeme kabul etmeye başlayacağı kaydedildi. Kaynak şöyle konuştu:

Bu sadece şirketin kripto paraları kabul etmesiyle sınırlı bir durum değil. Tamamen konuşulmuş, planlanmış ve Amazon'un gelecekte nasıl çalışacağının ayrılmaz bir parçası olacak bir durum. Ve Bitcoin'le başlıyor. Bu, kripto para projesinin kilit aşaması ve direktif en tepeden geliyor. Jeff Bezos'un kendisinden…

Çalışan, müşterilerin ilerleyen zamanlarda Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash'i de kullanabileceğini söyledi:

Zaten 2019'dan bu yana bu konu üzerinde çalışılıyor. Tüm proje neredeyse bitmiş durumda…

Öte yandan Amazon'un planları bunlarla bitmiyor. Kaynak, şirketin kendi kripto parasını bir yıl sonra çıkarmayı istediğini ifade etti.

Bu haberlerin ardından kripto paralar tekrar tırmanışa geçti. Bitcoin, 16 Haziran'dan bu yana ilk kez kısa bir süre de olsa 39 bin doların (yaklaşık 335 bin TL) üzerinde işlem gördü. Bitcoin'in değeri bugün saat 10.40 itibarıyla 38 bin 580 (yaklaşık 325 bin TL) dolar.

Ethereum'un değeri de haberlerin ardından artarken 10.40 itibarıyla 2 bin 350 dolardan (yaklaşık 20 bin TL) işlem görüyor.

 

Independent Türkçe, City A.M, Uzmancoin, HWP, CoinMarketCap

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU