AK Partili Veysel Eroğlu: CHP adayının ismini bile bilmiyorum… CHP’nin adayını Yunanistan destekliyor

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu memleketinde bayramlaşma törenine katıldı, 23 Haziran seçimi ve Ekrem İmamoğlu ilgili değerlendirme yaptı

Fotoğraf: AA

Memleketi Afyonkarahisar’da bayramlaşma törenine katılan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“CHP adayının ismini bile bilmiyorum”

Irak’ın su sorunu ile ilgili kurulan çalışma grubunu ve faaliyetleri anlatan Eroğlu 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimi ile ilgili sorulara da yanıt verdi, seçmenin Binali Yıldırım’dan yana tavır alacağına inandığını söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kazandıracak olan İstanbul halkıdır. İstanbul halkı şimdiden özellikle tavrını koydu. Çok çalışkan, gayretli ve Türkiye’de büyük hizmetleri olan Binali Yıldırım’dan yana tavır koyacağına inanıyorum ve onun kazanacağına inanıyorum. Onun önce sandıktan çıkması lazım. O kişi, CHP’nin adayı ismini bile bilmiyorum şu anda. Acaba sandıktan çıkacak mı? Ama çıkmadı ki. Neticede oyları çalmışlar. Alenen oyları çalmışlar. Büyük suistimaller var, usulsüzlükler var, oyların çalındığı tespit edildi. Bu yüzden YSK İstanbul’da yeniden yapılmasına karar verdi.”

"Yunanistan CHP adayını destekliyor"

Veysel Eroğlu, İmamoğlu’nun başta Yunanistan olmak üzere birçok ülke tarafından desteklendiğini iddia etti:

“ABD’deki bir gazeteye demeç olarak vermesi de kendi takdiridir. Onu bilemeyiz. Sağ olsun pek çok ülke ve başta Yunanistan CHP’nin adayını destekliyor. Ama bizim vatandaşlarımız milli ve manevi değerlere, vatana, millete ve bayrağa bağlı insanlar da tabii ki kimi destekleyeceğini biliyor”

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU