IŞİD Kerkük’te Irak polisine saldırdı: 2 ölü, bir grup polisten ise haber alınamıyor

IŞİD militanları Kerkük’ün Hanekin ve Celewla arasında bulunan Irak Federal Polis noktasına saldırıda bulundu

1

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Birimi, IŞİD militanlarının Hanekin ile Celewla ilçeleri arasında bulunan köprünün güvenliğini sağlayan polis noktasına dün gece saldırı düzenlediğini ve saldırıda 2 polisin öldürüldüğünü açıkladı. 

Saldırıda 3 polis aracının yakıldığı ve bir grup polisten ise haber alınamadığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, IŞİD militanlarının bölgede Qaye köyünü kuşattığını, burada sivil halk ile IŞİD’liler arasında çatışma çıktığını, Kulecoş kasabasına bağlı Hüseyniye köyü yakınlarındaki Nakşibendi kontrol noktasında da güvenlik güçleri ile IŞİD’liler arasında çatışmaların devam ettiğini belirttiler.  

Ayrıca, IŞİD’lilerin akşam saatlerinde Kerkük’ün Karatepe ilçesinde Haşdi Şabi birliklerine saldırdığı, kısa süreli çatışma yaşandığı ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığı gelen bilgiler arasında.

IŞİD mensupları son aylarda Kerkük’ün Hanekin, Celewla, Karatepe ve Tuzhurmatu ilçelerinde yönelik eylemlerle gündeme geliyor.

Irak eski Başbakanı Haydar Abadi, geçtiğimiz Aralık ayında Irak’ta IŞİD’in yenilgiye uğratıldığı açıklayarak zafer ilan etmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU