Kılıçdaroğlu: Emin olun vatandaşımız kadar Suriyeli misafirlerimiz de mutlu olacak

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Tüccar oldun ama devlet adamı olmak istemiyorsun bir türlü!” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamalarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik ifadelere yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bizi parasıyla satın alabileceğini düşünen AB ile çetin müzakere edeceğiz dedim; Erdoğan sinirlenmiş, Misak-ı Milli'yi öğrensin demiş. Euro’lara insanımızın mahallelerini sattın sen, Misak-ı Milli kim sen kim?” diye sordu.

Erdoğan’a “Tüccar oldun ama devlet adamı olmak istemiyorsun bir türlü!” diye seslenen CHP lideri, “İnsan haklarına çok önem verdiğini iddia eden AB’ye yaptığım çağrı, yükü beraber yüklenmek üzerinedir” dedi.

Kılıçdaroğlu Twitter’daki mesajına şöyle devam etti:

Bu süreci tamamladığımızda, emin olun vatandaşımız kadar Suriyeli misafirlerimiz de mutlu olacaktır. Çözüm var ey halkım, sadece Euro’lara teslim olmayacak yöneticiler eksik!

İki liderin tartışması

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamalar yapmış; "Dünyaya sesleniyorum, Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" demişti.

Erdoğan bu sözler üzerine şöyle konuşmuştu:

"(Ben Atatürk'ün partisiyim) diyen bu adam, 'Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayımilliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli'yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok. O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU