Galatasaray, Avrupa arenasına çıkıyor... Şenher: İyi bir sonuç alıp rövanşta taraftarıyla PSV'yi elemek için her türlü gayreti gösterecekler

Galatasaray, Devler Ligi'nde sezonu açıyor. PSV Eindhoven ile karşılaşacak sarı-kırmızılılar, tur için avantajlı skor peşinde. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın son durumunu ve PSV Eindhoven karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

İki takım daha önce 6 kez karşı karşıya geldi, söz konusu maçların 4'ünü PSV, 2'sini ise Galatasaray kazandı / Fotoğraf: AA

Galatasaray, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ilk maçına çıkıyor.

Sarı-kırmızılıların ikinci ön eleme turundaki rakibi Hollanda'nın köklü kulüplerinden PSV Eindhoven olacak.

Karşılaşma Eindhoven'daki Philips Stadı'nda saat 22.00'de başlayacak.

Müsabakayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez yönetecek.

Hernandez'in yardımcılıklarını Jose Naranjo ve Cesar Grado üstlenecek.

Galatasaray, Hollanda'daki mücadelede tedavisi devam eden Taylan Antalyalı'dan yararlanamayacak.

Henüz lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan ile Kovid-19 testi pozitif çıkan oyuncularından da yoksun olarak maça çıkacak Galatasaray.

Dev maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda'nın çok önemli takımlarından biriyle oynayacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Son iki hazırlık maçlarını seyredebildim. Avrupa'da çok da benzeri olmayan bir takım diye düşünüyorum. Ön alan baskısını iyi yapıp topu kaptırdığında da kontra presi iyi yapan bir takım. Roger Schmidt çok saygı duyduğum bir meslektaşım. Onlar da bizim gibi sezonu erken açtı. Ciddi ve önemli bir rakip ile oynayacağız. Umarım buradan ikinci maçımıza bizi daha avantajlı kılacak bir neticeyle ayrılırız. Dikkat etmemiz gereken bir takım."

 

Galatasaray-AA.jpg
Galatasaray, Avrupa'da daha önce oynadığı 288 müsabakanın 101'ini kazandı, 112'sinde mağlup oldu / Fotoğraf: AA

 

Galatasaray ile PSV, 7. kez karşı karşıya geliyor

İstanbul temsilcisi ile Hollanda ekibi, tarihte daha önce 6 kez karşı karşıya geldi.

Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde daha önce oynanan 6 maçın 4'ünü PSV, 2'sini ise Galatasaray kazandı.

Sözkonusu maçlarda Hollanda ekibi 10 gol atarken, Galatasaray rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

Galatasaray, 2. eleme turunda PSV Eindhoven'ı saf dışı bırakması halinde üçüncü turda Celtic-Midtjylland eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. 

Rakibine elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek İstanbul temsilcisi, burada St. Johnstone ile karşılaşacak.

Galatasaray'ın PSV Eindhoven ile oynayacağı rövanş karşılaşması 28 Temmuz Çarşamba günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.00'de oynanacak.

 

 

Şenher: Galatasaray'ın işinin kolay olduğunu düşünmüyorum

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın son durumunu ve PSV Eindhoven karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın kısa bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve bu nedenle PSV Eindhoven karşılaşmasının oldukça zor geçeceğini dile getiren Osman Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray kısa bir süre hazırlık dönemi geçirdi. Bu hiç de kolay değil. Galatasaray 70 milyon euroluk bir takım ve 210 milyon euroluk bir PSV Eindhoven'a karşı oynayacak. Galatasaray'ın işinin kolay olduğunu düşünmüyorum. 

Teknik Direktör Fatih Terim'in oldukça deneyimli bir antrenör olduğunu ve futbolcuları ona göre hazırladığını söyleyen Şenher, "PSV'yi yenip iyi bir başlangıç yapmak, Şampiyonlar Ligi için iddialı bir konuma gelmek istiyorlar. Bunlar nasıl olur bilemiyorum. PSV'nin de eksikleri olmasına rağmen şu an için Galatasaray'dan daha iyi, daha hazır bir takım. Enteresan bir maç olacak. Ben Galatasaray'ın sonuna kadar maça asılacağını, mücadele edeceğini düşünüyorum. En azından bu gece iyi bir sonuç alıp rövanşta taraftarıyla beraber PSV'yi elemek için her türlü gayreti gösterecekler" yorumunu yaptı.

 

 

"En büyük patlamayı Kerem Aktürkoğlu yapacak"

Galatasaray'da belli noktalarda sorunlar olduğunu ve eksiklerin hissedileceğini vurgulayan Şenher, şu değerlendirmeyi yaptı:

Sağ bekte sorun var ve Alparslan ilk kez sağ bek oynayacak. Sekidika da oynayabilir diyorlar ancak bana Alparslan oynayacak gibi geliyor. Taylan yok, Aytaç orta sahada oynayacak. Çok iyi bir oyuncu ancak PSV çok hızlı ve çabuk futbol oynayan bir takım. Nasıl performans gösterecek merak konusu. Sol bekte Ömer Bayram oynayacak. Mustafa Muhammed sakatlık geçirdi ve hazırlık maçlarını kaçırdı. Onun performansı ne durumda bilemiyoruz. 

PSV Eindhoven karşısında Galatasaray'ın en önemli kozunun genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu olacağını söyleyen Şenher, "Ne olursa olsun bu akşam en büyük patlamayı Kerem yapacak. Kerem bu akşam Galatasaray'ı gol yollarına taşıyan sürpriz golcü olacak. İnşallah bu düşündüklerimiz gerçekleşir ve Galatasaray iyi bir sonuçla rövanş için avantajlı bir skorla Türkiye'ye döner" şeklinde görüş belirtti.  

 

Fatih Terim-AA.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

"Galatasaray'ın geleceğini düşünen farklı bir Terim var"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in oldukça moralli olduğunu söyleyen Şenher, deneyimli antrenörün sevdiği bir başkanla çalışmasının takım üzerinde olumlu bir etki yaratacağını belirtti: 

Hoca istediği, sevdiği başkanla yola çıkarak yeni bir sayfa açtı. Farkındaysanız Terim'in de ağzından çıkan ilk sözler 'Biz Galatasaray'ın geleceğini düşünüyoruz' oldu. Eskiden 'Kazanalım, transfer yapalım' diyordu. Şimdi Galatasaray'ın geleceğini düşünen farklı bir Terim var. Bunu tam olarak takıma daha çok konsantre olmuş, yönetimle tek vücut halindeler olarak yorumlayabilirim. Bu durum da Galatasaray'a daha olumlu yansıyacaktır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU